Met voormalig burgemeester Peter Tange de boot in door Wormer- en Jisperveld

Uitgaan
Voormalig burgemeester van Wormerland Peter Tange.
Voormalig burgemeester van Wormerland Peter Tange. (Foto: Dirk Karten)

WORMER- Het zal zeker een bijzondere vaartocht door het Wormer- en Jisperveld worden als met Peter Tange, de voormalig burgemeester van Wormerland, meevaart. Op zondag 24 juli kan dat bij het Bezoekerscentrum Poelboerderij, Veerdijk 106.

Peter Tange zal boeiend vertellen over het roemrijke verleden van Wormer en Jisp. Van prehistorie tot heden. Over het Verbonden Hoofd en de slag tegen de Spanjaarden. Over de uitvinding van windmolens en het ontstaan van de industrie in Wormer en Jisp in de Gouden Eeuw. Over vaarboeren en natuurboeren. En natuurlijk is er onderweg ook aandacht voor vogels en planten. 

De excursie vaartocht door het Wormer- en Jisperveld is er een met gids. Vertrek: 13.30 uur. Reserveren is noodzakelijk en kan via 075-6219100 of per mail bezoekerscentrum@poelboerderij.nl onder vermelding van naam, aantal personen en telefoonnummer. (Via mail aanmelden alleen op werkdagen tussen 9.00 en 16.00 uur.) Reserveren kan tot anderhalf uur voor deze excursie en sluit dus om 12.00 uur. Het tarief voor een vaartocht: volwassenen 17,50 euro, vrienden van de Poelboerderij 15 euro, kinderen 5 euro.

Meest gelezen


Lees nu de laatste editie van de digitale krant

Agenda