Concert Wibi Soerjadi en Melissa Venema

Uitgaan
Meesterpianist Wibi Soerjadi en de Zaanse trompettist Melissa Venema geven  een concert in de Maria Magdalenakerk.
Meesterpianist Wibi Soerjadi en de Zaanse trompettist Melissa Venema geven een concert in de Maria Magdalenakerk. (Foto: aangeleverd)

WORMER - Meesterpianist Wibi Soerjadi en de Zaanse trompettist Melissa Venema geven zondag 19 februari een concert in de Maria Magdalenakerk van Wormer, Dorpsstraat 351. 

Wibi Soerjadi (1970 Leiden) gaf al op elfjarige leeftijd met succes zijn eerste optreden. Aan het Amsterdams conservatorium verwierf hij negen jaar later de titel van meesterpianist met lof . Gedurende zijn carrière heeft hij al vele prijzen ontvangen, zowel in Nederland, Europa als ver daar buiten. Hij trad op in de meest beroemde concertzalen en theaters in de wereld en wordt overal nog steeds hoog gewaardeerd. Wibi, nu al meer dan 40 jaar in het vak als concertpianist, speelt in Wormer enkele hoogtepunten uit zijn carrière: van de klassieke componisten tot eigen werk en muziek gebaseerd op bekende films.

Trompettalent

Melissa Venema uit Zaandam maakte met haar begeleider Dub de Vries op elfjarige leeftijd haar debuut in Wormer. Toen al verraste ze het publiek met haar uitmuntende trompetspel. Haar scholing bij het conservatorium van Amsterdam, van de Jong Talentenklas tot aan afstuderen met lof, resulteerde in vele optredens voor de media en concerten in Europa, Amerika en Zuid-Afrika. Haar vertolking van Il Silenzio is van ongekend hoge klasse en raakt de ziel van de muziekliefhebber keer op keer.    

Muzikale vriendschap

Ongeveer tien jaar geleden leerden Wibi Soerjadi en Melissa Venema elkaar kennen bij een auditie van Melissa. Zodra Wibi Melissa hoorde spelen, was hij direct geraakt door haar toon en muzikaliteit. Vanaf dat moment is hun muzikale vriendschap ontstaan.
In 2017 heeft Wibi een prachtig stuk voor trompet en piano geschreven. In december 2017 speelden ze dit concertstuk ‘The Kingdom’ in het Koninklijk Concertgebouw met groot succes.

Aanvang:14.30 uur, zaal open 14.00 uur. Entree: 20,- euro inclusief pauzedrankje en servicekosten. info en kaarten via www.concertenwormer.nl of 075-642 1282.