Ledenvergadering Historisch Genootschap Wormer met film en lezing

Uitgaan
Brassband Eensgezindheid tijdens de optocht Wormer 700 jaar tolvrij.
Brassband Eensgezindheid tijdens de optocht Wormer 700 jaar tolvrij. (Foto: Historisch Genootschap Wormer)

WORMER - Het Historisch Genootschap Wormer houdt op donderdagavond 23 maart haar jaarlijkse ledenvergadering in de Stoomhal, Pakhuisplein 44. 

Na een kort huishoudelijk gedeelte volgt een lezing van Mathilde Kors, coördinator publiek en plaatsvervangend archivaris van het Waterlands Archief in Purmerend. Zij vertelt over twee oorlogsarchieven uit Wormer die bij het Waterlands Archief te vinden zijn: die van verzetsman Jan Kuijper (1907) en het archief van Piet Grandiek (1924) die als dwangarbeider in Duitsland te werk was gesteld. Tijdens de presentatie zijn bijvoorbeeld oude foto’s te zien en een aantekenboekje van Kuijper uit 1944. Van Piet Grandiek zijn onder andere brieven te zien die hij vanuit Duitsland naar zijn familie schreef. 

Na de pauze wordt de film Wormer 700 jaar tolvrij vertoond. Deze film geeft een beeld van het gelijknamige feest in de laatste week van mei 1981 te Wormer. Ze is gebaseerd op films van Thom Ammeraal en C. Minke, door hen geschonken aan het Genootschap. Ook niet leden zijn van harte welkom. Zaal open vanaf 19.30 uur.

Badmeester Jan Kuijper.
Piet Grandiek.
Beeld tijdens de viering Wormer 700 jaar tolvrij.