Van ‘bakkie doen bij Minus’ tot veelzijdig MotoPort Wormerveer

Zakelijk
Het team van MotoPort Wormerveer.
Het team van MotoPort Wormerveer. (Foto: aangeleverd)

WORMERVEER – “Misschien komt het doordat ‘een bakkie doen bij Minus’ erbij hoorde als je motor reed. Zonder dat er altijd wat werd gekocht. Gewoon gezellig kleppen over motoren en alles wat erbij komt kijken. Ik denk dat wat vader Minus heeft opgezet medebepalend is geworden voor de sfeer in onze huidige zaak. Noem het een gevoel van je thuis voelen. Geen verplichtingen maar lekker rondsnuffelen in onze grote showroom aan de Industrieweg 18. Wat opa Willem in 1933 in zijn smederij begon, en zijn vader Minus voortzette als motorzaak, vieren we nu met ons 90-jarig jubileum”, zegt Simon de Vries. 

De Vries, al 90 jaar een ondernemende familie 

MotoPort Wormerveer, een bedrijf met een mooie lange historie, is uitgegroeid tot grote regionale speler op de motormarkt. Alhoewel, alleen motoren noemen doet de zaak zeker tekort. Want ook de fietsfan of scooterrijder kan er aan zijn trekken komen. Bijvoorbeeld voor een regenpak dat wél waterdicht is én nog eens goedkoper dat wat ’s lands grootste wielrijdersbond aanbiedt. Of denk aan telefoonhouders of onder- en verwarmde kleding.


Ook voor (regen)kleding en accessoires is MotoPort Wormerveer een prima adres.

Sleutel tot succes

Misschien is dat ook de sleutel tot jarenlang succesvol ondernemen; gewoon eerlijke voorlichting geven. Goed meedenken met de klant. Of je nou een simpele regenbroek zoekt dan wel je communicatieset in laat bouwen, personal fitting of gehoorbescherming op maat. Het komt piekfijn in orde.

De basis voor 90 jaar MotoPort Wormerveer werd gelegd door opa Willem de Vries. Als vakman in hart en nieren wist hij wel raad als je nieuw beslag voor je paard nodig had. Later kwam vader Minus in de smederij werken. Hij was draaier van beroep en racete voor de hobby met motoren. “In de jaren 1965 en 1966 is hij zelfs Nederlands kampioen geweest. Door de combinatie van zijn hobby en beroep was hij destijds een veelgevraagd monteur. Dat liep op een gegeven moment zo uit de hand dat hij besloot om een eigen zaak te beginnen. Eerst in de smederij van opa Willem, maar in 1972 met een eigen pand aan de Dorpsstraat in Wormer”, vertelt Sandra die nu samen met haar man Simon de zaak aanstuurt.

Historisch filmpje

Bekijk hier het kostelijk nostalgische filmpje over hoe Minus de Vries in 1966 Nederlands kampioen werd op het circuit van Zandvoort: https://www.instagram.com/p/CWQA24MILtR/?utm_source=ig_web_copy_link

Oprichting MotoPort coöperatie

In de jaren ‘80 richtte Minus met een aantal bevriende ondernemers de Selectgroep’82 op. De inkoopcombinatie die uitgroeide tot de huidige MotoPort coöperatie. Een succesvolle franchiseorganisatie van zelfstandige ondernemers, die gezamenlijk inkopen, exclusieve kleding- en helmenmerken voeren en door heel Nederland hun service verlenen.


Je motor is in goede handen bij de monteurs in de werkplaats.  

Brede keuze

Sandra: “Voor ons betekent het dat er veel werk uit handen wordt genomen waardoor wij ons kunnen focussen op wat de klant wil. Zoals veel keuze. Toen wij in 1991 in de zaak kwamen had je keuze uit twee soorten motorjassen; de Atlas en Challenger. Damesmotorkleding was er niet. De kleinste maat herenjas werd verkocht. Nu bieden we keuze uit 300 helmen en een brede collectie motorkleding voor zowel dames als heren en een grote accessoire-afdeling.”

Overstap nieuwe locatie

Van jongs af aan was Simon de Vries, de zoon van Minus, in de zaak te vinden. Hij ging in 1991, na zijn opleiding aan de IVA in Driebergen, als vanzelfsprekend meewerken. Samen met Sandra nam hij in 2001 de zaak over. In 2002 werd de overstap gemaakt naar de Industrieweg in Wormerveer omdat de ‘oude’ locatie uit z’n voegen was gegroeid.

Dealerschappen

Naast officieel Honda, KTM, Piaggio en Vespa-dealer is MotoPort Wormerveer officieel BMW Specialist voor Noord-Holland. Er is bovendien een goed gesorteerd magazijn, enthousiaste verkoopadviseurs en vakkundige monteurs die het bedrijf compleet maken. “De motorrijder vindt hier alles waar zijn hart sneller van gaat kloppen en meer. Niet voor niets is MotoPort Wormerveer (voorheen Minus de Vries Motoren) al 90 jaar toonaangevend in de regio.”


Kijkje in de grote showroom. Bij Motoport Wormerveer heb je keuze uit zo’n 200 motoren.

Aanbod

Bij MotoPort Wormerveer staan nu aan het begin van het motorseizoen bijna 200 motoren op voorraad (zie https://www.motoport.nl/wormerveer voor de actuele voorraad). Tip: wil je niet meteen een eigen motor, is huren een optie. Zie: https://www.motoport.nl/wormerveer/verhuur

Toekomst

De mijlpaal 90 jaar is er een die gevierd mag worden. Maar hoe kijkt MotoPort Wormerveer aan tegen de toekomst? Blijven we het heerlijke geluid van een door fossiele brandstof aangedreven motor horen? Of wordt het toch een geruisloze ‘accubak’?

“Elektrisch rijden zal steeds groter worden. Merken als Kawasaki, Honda, Can Am en Harley Davidson maken hier al serieuze stappen in. Momenteel zijn het natuurlijk nog vooral motorscooters die elektrisch zijn. Dit zal veel meer naar echte motoren veranderen. Merken als Zero deden dit al. Ik heb er veel meer vertrouwen in dat de Japanse merken het zelfs beter gaan doen”, voorspelt Sandra. “Je kunt er rustig van uit gaan dat binnen nu en drie jaar elk merk een elektrische variatie heeft van hun populairdere lichtere cc klasse.

Acties op Tweede Paasdag

Om het 90-jarig jubileum te vieren, pakt MotoPort Wormerveer op Tweede Paasdag (maandag 10 april) flink uit. Zo staan de nieuwste motoren om mee proef te rijden. Er zijn spetterende kortingen op kleding, helmen en bagageartikelen. Wie zijn/haar geluk beproeft op de virtual reality motor simulator en de drie snelste rondetijden neerzet, gaat met een mooie prijs naar huis. Zoals een shoptegoed van € 50,-, t-shirt of poetspakket. Reden genoeg om tussen 11.00 en 16.00 uur binnen te stappen.Kijkje in de showroom. Bij Motoport Wormerveer heb je keuze uit zo'n 200 motoren.
Je motor is in goede handen bij de monteurs in de werkplaats.
Ook voor (regen)kleding en accessoires is MotoPort Wormerveer een prima adres.

Lees nu de laatste editie van de digitale krant

Agenda