Schietincident bij station Koog aan de Zaan

112-nieuws
Afbeelding
(Foto: Inter Visual Studio)

KOOG AAN DE ZAAN - Dinsdagochtend omstreeks tien uur is er een gevaarlijke situatie ontstaan op het station in Koog aan de Zaan, waarbij sprake zou zijn van een (gewapend) conflict tussen meerdere personen. Er zou volgens onbevestigde berichten geschoten zijn op het station. Er zijn enkele personen aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij het schietincident in een stilstaande trein op het perron. Volgens informatie van de politie zijn er geen gewonden. De trein wordt onderworpen aan een onderzoek, waarbij aan reizigers wordt gevraagd hun ervaringen te delen met de politie.  
Er rijden tijdelijk geen treinen tussen Zaandam en Uitgeest op last van de politie. Er wordt vervangend vervoer geregeld.

Update 15.30 uur
De politie heeft zeven aanhoudingen verricht. Het gaat om een 18-jarige man uit Zaanstad, een 16-jarige jongen uit ter Apel, een 16-jarige jongen uit Zaandijk, een 16-jarig meisje uit Koog aan de Zaan, een 15-jarige jongen uit Zaandam, een 17-jarige jongen uit Zaanstad en een verdachte met onbekende leeftijd/ woonplaats. Zij zijn overgebracht naar politiebureau voor verhoor.

Getuigenoproep
De recherche doet onderzoek naar het incident in de trein en heeft al meerdere getuigen gesproken. Om een volledig beeld te krijgen van wat zich in de trein heeft afgespeeld komt de recherche graag in contact met andere getuigen die zij nog niet hebben gesproken. Heeft u iets gehoord of gezien? Of heeft u op een andere manier meer informatie over dit incident? Neem dan contact op met de politie in Zaandijk via 0900-8844. Mocht u liever anoniem informatie willen geven, dan kan dat via 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem).