Ook de organist kan uitrusten, zelfs kerkdiensten gaan niet door....
Ook de organist kan uitrusten, zelfs kerkdiensten gaan niet door.... Foto: Dub de Vries

Sociale leven in Zaanstreek ligt zo goed als plat

Algemeen

ZAANSTREEK/WORMERLAND – Het moge duidelijk zijn: door de corona-uitbraak ligt het dagelijks- en sociale leven praktisch stil. En wordt het bedrijfsleven keihard getroffen door verplichte sluiting van restaurants, cafés en sportcentra. Praktisch alle activiteiten zijn afgelast. Bij het afsluiten van de gisteren verschenen Zaanstreek op Zondag bleek echter de krant al dusdanig ver in het productieproces, dat er aankondigingen van activiteiten in stonden die geen doorgang konden vinden.

Zo ook bij de aankondiging van de activiteiten van het Alzheimer Café Zaanstad. In verband met de risico's op de verspreiding van het Coronavirus en de kwetsbaarheid van de doelgroep, besloot de afdeling Zaanstreek-Waterland alle Alzheimer Café bijeenkomsten te annuleren. Het Alzheimer Café Zaandam op 18 maart vervalt.

* * *

Buurtcentrum De Pelikaan in Krommenie is vanaf vandaag, maandag 16 maart, tot nader order gesloten en alleen geopend voor mensen met een afspraak voor bloedprikken bij Salt (Stichting Artsen Laboratorium en Trombosedienst). Met SALT zijn duidelijke afspraken gemaakt om de toestroom van cliënten beheersbaar te houden. Ook alle andere activiteiten zijn gestopt. Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen rond de Pelikaan via de website: www.buurtcentrumdepelikaan.nl of via Facebook Buurtcentrum de Pelikaan.

* * *

Ook de kerken worden getroffen en sloten de deuren. Na de kerkdiensten besloot de Protestantse Kerk Zaanstreek de overige activiteiten in de kerk te staken in de Noorderkerk in Zaandam. Alle gestaakte activiteiten zijn terug te vinden op http://www.protestantse-gemeente-zaandam.nl/agenda. Daarnaast zijn ook de taallessen en examens van IVIO voorlopig opgeschort.

* * *

Wanneer inwoners uit de Zaanstreek behoefte hebben aan ondersteuning vanuit de kerk kunnen ze contact opnemen via kerkelijkbureau@pgz-zaandam.nl of met dominee Sjaak Visser, j.visser@pgz-zaandam.nl of dominee Pieter Woel, p.woel@pgz-zaandam.nl. De kerkdiensten in de Noorderkerk in Zaandam worden voorlopig zonder kerkgangers gehouden. De kerkdienst is online te volgen via https://kerkdienstgemist.nl/stations/1624-Protestantse-Gemeente-Zaandam-Noorderkerk.

* * *

Ook dorpshuis De Kwaker in Westzaan sloot haar deuren. In ieder geval tot en met zondag 5 april.

* * *

Bij De Groote Weiver in Wormerveer wordt nog wel gedacht aan het maken van livestreams op de zaterdag. Maar tot 6 april liggen de activiteiten stil.

* * *

In verband met de coronacrisis gaat de presentatie van het boek Zaans Groen 1944-1945. Mooie dingen in een lelijke tijd op zaterdag 4 april in de Bullekerk te Zaandam niet door. Bekeken wordt nog of de presentatie op een andere datum doorgang kan vinden.

* * *

Ook de activiteiten van de Stichting De Zaanse Regenboog gaan niet door, zoals de LHBTIQ+ netwerkborrel in Het Pand, Zaandam, De Golden Pennies bij De Regenboog Salon in het Erasmushuis en het Zaanse Regenboog Café 50+ in Café Zaanzicht. Zie voor meer informatie: www.dezaanseregenboog.nl

* * *

Ook is het op zondag 22 maart stil in Cultureel ontmoetingsruimte De Knapzak,Noordeinde 18 in Wormerveer. De zangdag Wereldmuziek gaat niet door.

* * *

Toneelvereniging Herleving 1898 uit Jisp heeft besloten om de toneeluitvoering op 20 en 21 maart te annuleren.

* * *

Ook Bind op het Hembrugterrein heeft de activiteiten gestaakt. Zowel Bakkerij de Eenvoud op Zondag, de cd-presentatie van Ali Baba gaan niet door. Omdat er voor de Hembrug Boeken Brunch beperkt kaarten beschikbaar zijn en dit pas over twee weken plaats vindt, wordt daarvoor nog een slag om de arm gehouden.

* * *

Gospelkoor Revival zou het stuk The Young Messiah brengen op 2 april, maar ook dit optreden is afgelast.

* * *

Een compleet overzicht van de afgelastingen is niet mogelijk. Daarom is het goed voor een gepland bezoek eerst contact te zoeken met de organisatie.

Binnen 5 minuten bijgepraat

over het laatste nieuws uit Zaanstad

Schrijf je hierin voor onze wekelijkse nieuwsbrief.

Wij verwerken uw gegevens zoals omschreven in onze privacyverklaring

Afbeelding
Inzamelactie voor Oekraïense vluchtelingen in Polen en Moldavië Algemeen 1 jul, 17:16
Afbeelding
Studenten Regio College winnen pitch ondernemingsplan Algemeen 1 jul, 16:12
Afbeelding
Auto in brand op snelweg A8 bij Zaandam 112-nieuws 1 jul, 15:04
Afbeelding
Excuses provincie Noord-Holland voor slavernijverleden Algemeen 1 jul, 14:05
Afbeelding
Gitaar workshop Ruben Hoeke en Theaterspektakel op de Buurtcamping Wormerland Algemeen 1 jul, 14:03
Afbeelding
Ondernemerstalkshow NV Zaanstad 11 juli in Bullekerk Algemeen 1 jul, 12:57
Afbeelding
Groene schoolpleinen Algemeen 1 jul, 11:39
Afbeelding
Zaanse boeren in actie of toch niet? Algemeen 1 jul, 09:38
Afbeelding
Shortlist Hebban Debuutprijs 2022 bekend Algemeen 1 jul, 09:26
Afbeelding
Open dag Associatie Uitvaartverzorging op zaterdag 2 juli in Wormerveer Algemeen 1 jul, 08:30
Afbeelding
Brand in woning in Krommenie 112-nieuws 1 jul, 03:39
Afbeelding
Auto op de kop op Hoofdtocht 112-nieuws 30 jun, 09:57
Afbeelding
De beste manier om als bedrijf op social media te groeien Algemeen 29 jun, 15:46
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Zaanstad

Op Rodi Zaanstad volg je het laatste nieuws uit Zaanstad. Rodi Zaanstad informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Zaanstad

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Zaanstad in je mailbox.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief