Shop Zaans.nl: nieuw lokaal platform

Algemeen
Shoppen kan weer, maar wel veilig. Dat kan helemaal voor wie zich eerst oriënteert op www.shopzaans.nl
Shoppen kan weer, maar wel veilig. Dat kan helemaal voor wie zich eerst oriënteert op www.shopzaans.nl Foto: Dirk Karten

ZAANSTREEK – “Het initiatief voor Shop Zaans als lokaal platform waarmee winkeliers en horeca bedrijven uit de hele Zaanstreek zich kunnen presenteren, is geboren in deze coronacrisistijd. Daarmee is de rol van Stadshart Zaandam/BIZ ook in hoog tempo veranderd. Van organisatie die met name dingen organiseert rond de feestdagenmaand om de Zaandamse winkeliers een boost te geven, tot aanbieden van een platform waarop Zaanse bedrijven zich gratis en op vrijwillige basiskunnen presenteren”, legt Niels Busch, voorzitter van Bedrijven investeringszone Stadshart Zaandam (BIZ) uit.

In één oogopslag alle Zaanse winkels online

Sinds deze week staat www.shopzaans.nl online. Een initiatief van Stadshart Zaandam/BIZ, Marketing Zaanstreek, met ondersteuning van Counter Creatives, de gemeente Zaanstad en de Rabobank Zaanstreek. De website oogt niet alleen fris en fruitig Zaans, het brengt overzichtelijk per branche en Zaandorp de winkeliers in beeld.

Inventief

“Tijdens de corona-crisis zijn veel van onze ondernemers in zwaar weer terecht gekomen. Maar de Zaankanter zou de Zaankanter niet zijn als er niet meteen inventief op de situatie werd ingespeeld. Het aloude Zaanse ondernemerschap kwam boven drijven en op vele plekken zag je initiatieven ontstaan”, aldus de initiatiefnemers.

Overzicht

Winkeliers openden webshops, horeca ondernemingen gingen bezorgen. Om ondernemers de mogelijkheid te geven zich zo goed mogelijk te profileren, overzicht te houden en om de Zaanse bewoners goed geïnformeerd te houden over alle mogelijkheden binnen de Zaanstreek, steeg de vraag om één gezamenlijk platform.

Voorzet

“Shop Zaans.nl is echt een gezamenlijk initiatief waar spontaan aan wordt meegewerkt. Wij geven als initiatiefnemers aan Zaanse bedrijven de voorzet om zich gratis en vrijblijvend als één stem te presenteren. Het is aan de ondernemers om in te koppen”, zegt de BIZ-voorzitter.

Niels Busch vervolgt: “Samenwerking is daarbij de sleutel tot succes. Profiteren van de kennis en kunde van elkaar. Door deze coronatijd veranderen veel dingen. Zo moeten we dagelijks dingen in heel korte tijd regelen. Klein voorbeeld: wij werden als Stadshart Zaandam/BIZ door de gemeente benaderd met de vraag mee te denken als het te druk wordt op de Gedempte Gracht. Burgmeester Hamming wil de winkelstraat niet afsluiten, maar hoe voorkom je dat bij grote drukte waardoor het onveilig winkelen wordt? Zo hebben wij de pijlen op de grond voor de looprichting geregeld, de hesjes voor de toezichthouders.”

Breed draagvlak

Ook de Rabobank Zaanstreek haakte aan als partner. Maar dan moest Shop Zaans wel Zaanstreek breed gedragen worden. “Steeds meer partijen haken aan en zorgen zo voor een breed draagvlak. We hopen dat nog meer Zaanse bedrijven deze kans niet voorbij laten gaan en zich aansluiten op dit nieuwe lokale platform. Hoe mooi is het tenslotte als je op één platform alle winkels in de hele Zaanstreek kunt bekijken?”

Zie verder www.shopzaans.nl

Het nieuwe online platform Shop Zaans.nl