Verdwenen middenstand Krommenie(dijk) in woord en beeld

Algemeen
Ook deze ondernemer uit Krommenie kom je tegen in het boek Verdwenen Middenstand in Krommenie en Krommeniedijk .
Ook deze ondernemer uit Krommenie kom je tegen in het boek Verdwenen Middenstand in Krommenie en Krommeniedijk . Foto: Historisch Genootschap Crommenie

KROMMENIE - Het Historisch Genootschap Crommenie viert haar 25-jarig jubileum en dat was aanleiding om het boek Verdwenen Middenstand in Krommenie en Krommeniedijk uit te geven. 

Het boek laat de geschiedenis van Krommenie(dijk) zien en dan met name de verdwenen middenstand. Het is een fotoboek geworden met circa 300 foto’s en illustraties van echt verdwenen namen onder de middenstanders van na 1955. Om een enkele te noemen, die in het boek voorkomen zijn de Vivo winkel van Ekkerman, die later de Oasebar werd. De snoepwinkel van Vegt later Janet Modes. Simon de Wit later Natura dierenspeciaalzaak.Kruidenier Neeft , galanterie Jan Nooij en op Krommeniedijk bakker Freek van Nieuwenhuizen. Ook is er op het Rosariumplein het een ander verdwenen en vervangen. De lezer komt het allemaal tegen in het boek Verdwenen Middenstand.

De verkoop is inmiddels gestart. Het boek kost € 19,50 en is verkrijgbaar op kantoor HGC, Vlusch 8a. Vanwege de coronacrisis is dit aangepast en wel alleen nog op maandag- en donderdagmiddag 4, 8, 11, 15 en 18 juni van 13.30 tot 15.30 uur. Er is mogelijkheid tot pinnen of contant betalen. Ook kunt u terecht op Krommeniedijk 161 bij E. Rozemeijer. Vanaf 15 juni is het boek ook verkrijgbaar bij boekhandel Stumpel in Krommenie, zolang de voorraad strekt.

Ook historie...
Ook dit soort unieke foto's uit de vijftiger jaren staan in het boek.