De overhandiging van de cheque goed voor 2500 euro voor Anna’s Huis. V.l.n.r. Dick Dekker, Ank Dekker (geen familie van elkaar) en Nico Spronkholt.
De overhandiging van de cheque goed voor 2500 euro voor Anna’s Huis. V.l.n.r. Dick Dekker, Ank Dekker (geen familie van elkaar) en Nico Spronkholt. (Foto: Dirk Karten)

‘Met elkaar ergens voor staan én gaan’

Algemeen

ZAANDAM – “Dit jaar zou het de tiende editie Zaan de Wandel worden. Maar ja, corona…”, zegt Dick Dekker. De bedenker van de jaarlijkse wandeltocht voor het goede doel staat dit jaar met lege handen. Geen financiële opsteker voor het Anna’s Huis, Centrum voor Leven met Kanker. Terwijl de financiële nood oploopt. Gelukkig kwam er op het gezicht van Dick Dekker afgelopen vrijdag een brede glimlach toen Dekkerautogroep hem verraste met een cheque van 2500 euro.

Geen lustrumeditie [Z]aan de Wandel, wel 2500 euro voor Anna’s Huis

Dick Dekker is lid van de Raad van Advies van Anna’s Huis. Het Centrum voor Leven met Kanker is als stichting geheel afhankelijk van giften en donaties. Geld dat hard nodig is voor opvang aan wie getroffen wordt door kanker een luisterend oor te bieden in psychosociale zorg.

Behoefte voorzien

“Sinds de opening op 31 maart 2018 is duidelijk dat het centrum voorzien in een behoefte. Inmiddels hebben al meer dan 2000 mensen ondersteuning gekregen”, stelt Dick Dekker. De ereburger van Zaanstad verloor zijn moeder aan de ziekte. Dat motiveerde hem tot acties om geld in te zamelen in de strijd tegen deze kanker. Sinds 2011 organiseert de Stichting [Z]aan de Wandel een wandeltocht door Zaanstad en omstreken.

De insteek ‘sponsorloop voor het goede doel’ werd vanaf het begin een groot succes. Het laagdrempelige event brengt jong en oud, geoefende wandelaars en beginners letterlijk op de been. In het lange lint van lopers door de Zaanstreek worden vaak mooie, diepe ervaringen gedeeld. Want vrijwel iedereen die meeloopt, heeft wel te maken gehad met kanker. Hetzij zelf, hetzij in de naaste omgeving.

Sponsoring Dekkerautogroep

Het inschrijfgeld én sponsoring door veel Zaanse bedrijven jaarlijks zorgen voor grote geldbedragen richting Antoni van Leeuwenhoekziekenhuis en diverse projecten van het Zaans Medisch Centrum/Esperanz. Ook Dekkerautogroep is al meerdere jaren trouwe sponsor van [Z]aan de Wandel. Zowel een bedrijfsteam als klanten lopen normaal gesproken mee.

Jaarlijks werd gemiddeld zo’n 60.000 euro bijeen vergaard. Mede dankzij een bijdrage van [Z]aan de Wandel is het inloophuis Centrum voor Leven met Kanker Zaanstreek Anna’s huis gerealiseerd.

Ziel

“Het was echter Anna Derksen, verpleegkundige oncologie in het Zaans Medisch Centrum, die het huis een ziel gaf”, zegt Dick Dekker. “Zij was groot voorstander van het krijgen van een inloophuis. Waarbij leven met kanker, de opvang van naasten en ervaringen delen van lotgenoten centraal staat. Anna was zelf kankerpatiënt. Voordat zij daadwerkelijk mee kon doen met de totstandkoming van Anna’s Huis is zij op 31 maart 2017 aan de gevolgen van borstkanker, 56 jaar oud, overleden.”

Historie delen

De cheque van 2500 euro die Ank Dekker, hoofd PR en marketing van Dekkerautogroep, samen met Nico Spronkholt, accountmanager bedrijfsauto’s, aan Dick Dekker overhandigde, bekrachtigde tevens hun jarenlange zakelijke relatie.

“Je kunt wel zeggen dat we een historie met elkaar delen. Ik doe in mijn automotive loopbaan al zo’n dertig jaar zaken met Dekkerautogroep. Waarvan vijftien jaar met ProMobility in Wormerveer waar ik mede-eigenaar van ben. Door de jaren heen is het een relatie geworden van blind vertrouwen. Zo was er in het verleden een moment waarop ik echt een aantal leaseauto’s moest afleveren maar waarvoor ik de middelen om te betalen pas na de levering kon rondkrijgen. Toen vroeg directeur Dekker (inmiddels 90 jaar en nog steeds actief in de familiebedrijf) aan mij: ‘Dick, het komt toch goed he?’ Bij mijn positieve antwoord was dit genoeg voor hem om te zeggen ‘de auto’s staan voor je klaar’.”

Verbinding opzoeken

Dick Dekker voegt toe: “Ik heb ook alleen maar goede ervaringen in het zakendoen met Nico Sprokholt. We weten wat we aan elkaar hebben. En als er wat is, wordt het tot volle tevredenheid opgelost. Met [Z]aan de Wandel zoek ik de Zaanse verbinding op, maar ook met mijn eigen bedrijf. Niet voor niets in de pay-off van ProMobility ‘Goed voor elkaar’. Met elkaar ergens voor staan én gaan!”

De 2500 euro is dan ook tot stand gekomen in het partnership tussen de Forddealer en het leasebedrijf van Dick Dekker. Waardoor Anna’s Huis inmiddels 2500 euro tegemoet mag zien.

.

Vond je dit interessant?

Word wekelijks binnen 5 minuten bijgepraat
over het laatste nieuws uit Zaanstad

Wij verwerken jouw gegevens zoals omschreven in onze privacyverklaring

Afbeelding
Wie koopt kerstbrood bij Arie Lemsfonds en steunt zo Voedselbank Zaanstreek? Algemeen 5 dec, 09:30
Afbeelding
Tafelgesprek in kader tentoonstelling Human – Nature Uitgaan 5 dec, 09:14
Afbeelding
‘Realisatie kleinschalige woonvorm best spannend maar ook onze droom’ Algemeen 5 dec, 09:06
Afbeelding
Automobilist wonder boven wonder ongedeerd 112-nieuws 4 dec, 15:58
Afbeelding
KoogZaandijk - Groen Geel: echt gevecht Algemeen 4 dec, 09:45
Afbeelding
Werken aan meer veiligheid op straat Column burgemeester Hamming 3 dec, 08:00
Afbeelding
Drystack profiteert nog steeds van winst OVNH: ‘Zelfs vanuit Australië was er interesse’ Algemeen 2 dec, 16:10
Afbeelding
Aanrijding op Provincialeweg vlakbij Station Zaandam 112-nieuws 2 dec, 12:36
Afbeelding
Komt er elektrische snelbus tussen Zaandam en Amsterdam-Noord? Politiek 2 dec, 10:19
Afbeelding
Alle modeltreinliefhebbers verzamelen in buurtcentrum De Vuister Uitgaan 2 dec, 10:04
Afbeelding
Auto raakt vangrail op A8 112-nieuws 2 dec, 02:58
Afbeelding
Open Dag bij het Horizon College Algemeen 1 dec, 16:16
Afbeelding
De lekkerste oliebollen van de Zaanstreek: hier haal je ze! Algemeen 1 dec, 09:40
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Zaanstad

Op Rodi Zaanstad volg je het laatste nieuws uit Zaanstad. Rodi Zaanstad informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Zaanstad

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Zaanstad in je mailbox.

Blijf net zoals 10.000 andere Nederlanders up-to-date Schrijf je in voor onze nieuwsbrief