Liefde bij kassa 8: nieuwe single René Meijer uit Assendelft

Algemeen
René maakt al sinds zijn kindertijd muziek.
René maakt al sinds zijn kindertijd muziek. (Foto: Milou van Helden)

ASSENDELFT - Bij René Meijer smaakt ‘zure azijn als rode wijn’ als hij heeft afgerekend bij kassa 8. Zijn pas gekochte hagelslag ruikt als een zomerse dag... Mits het broodbeleg door de handen van de kassière van kassa 8 is gegaan... De zanger uit Assendelft steekt zijn liefde niet onder stoelen of banken in zijn nieuwe single Kassa 8. Een ode aan boodschappen doen in de supermarkt, zo’n beetje het enige vermaak wat ons nog rest in deze coronatijd.

Zelf zeg René: “Het is wel heel bijzonder: je hebt nog nooit meegedaan aan een talentenjacht op tv. Je hebt geen bekendheid door bijvoorbeeld in een programma te zitten als ‘Ik geloof in mij’. Ook heb ik geen grote schare volgers op Instagram of Facebook en ben bovendien de 50 al gepasseerd. En toch word je getekend door de grote platenmaatschappij NRGY, leidinggevend als het gaat om het uitbrengen van Nederlandstalige muziek.”

Videoclip

René Meijer heeft zowel de clip opgenomen als de tekst geschreven. De songtekst van Kassa 8 gaat over een klant die verliefd is op een kassière. De klant koopt zich suf aan artikelen alleen om in de sprankelende ogen van de lieftallige kassière te kunnen kijken. De videoclip is opgenomen in de Spar in Weesp. Mocht je in de buurt zijn op 16 april om 14.00 uur: Een kandidaat mag voor de duur van 30 seconden gratis boodschappen doen.

County- en Nederlandstalig

René maakt al sinds zijn kindertijd muziek. Begonnen op 6-jarige leeftijd met zingen in musicals op de lagere school, spelend op de overbekende blokfluit en niet veel later de mondharmonica, werd hij echt gegrepen door de muziek toen hij op 12-jarige leeftijd een gitaar in zijn handen kreeg. Al grasduinend door de platenkast van zijn ouders kwam hij juweeltjes tegen van The Everly Brother’s, Elvis Presley, Johnny Cash, Buck Owens en vele anderen. Aan de Nederlandse kant zaten er Lp’s tussen van Toon Hermans, van Kooten en de Bie, Robert Long, Ramses Shaffy en Johnny Jordaan. Zijn interesse voor country- en Nederlandstalige muziek en cabaret was in een klap gewekt.

René won twee prestigieuze prijzen, uitgereikt door de Dutch Country Music Association. Zijn album ‘Dashboard Jesus’ met uitsluitend eigen werk kreeg een award voor beste country album. Het lied ‘I Should Have Never Ever Said it in The First Place’ kreeg een award voor de beste song. Dit leverde René optredens op in binnen- en buitenland.

Inspiratiebronnen

René is geïnspireerd door tal van artiesten, voornamelijk door Robert Long en het vrijwel onbekende werk van Alexander Curly. Ook de hedendaagse acts, zoals: Stef Bos, Suzan & Freek of Miss Montreal zijn inspiratiebronnen voor de Assendelver. In de afgelopen jaren heeft René zich vooral toegelegd op het schrijven van Nederlandstalige liedjes, zowel commercieel als meer kleinkunst, waarvan Kassa 8 de eerste is, die hij uitbrengt. Verder zal hij blijven schrijven voor zichzelf en zeker ook voor anderen.“ Er is niets mooiers dan een groep mensen te entertainen, en ze met een lach op hun gezicht en een goed gevoel weer naar huis te laten gaan.”

Kassa 8 is te beluisteren op: https://youtu.be/uLBwU1v-h2s en op https://open.spotify.com/track/2dQAS90HXsqEqnOEBwm4tP?si=K_nkwTQ-QpeQY6tk-yOW5w

Zie ook www.renemeijer.nl

Zanger René Meijer zijn hart gaat harder kloppen bij het afrekenen van zijn boodschappen bij kassa 8...
Afbeelding