Wie wil schitteren in De Zaanse avonturen van Pinokkio?

Algemeen
De productie Pinokkio en de FluXus fee uit 2011.
De productie Pinokkio en de FluXus fee uit 2011. (Foto: Jan Elzinga)

ZAANSTREEK - Na onder andere Het Geheim van de Zaanstreek, Code Monet en De Saense Chocoladefabriek stort de FluXus Musical Academy zich voor komende theaterseizoen op De Zaanse avonturen van Pinokkio. Deze semiprofessionele voorstelling speelt 28 en 29 mei in de grote zaal van het Zaantheater. De Musical Academy zoekt voor deze productie nog sterke en gevorderde amateurspelers, -zangers en -dansers uit de Zaanstreek. 

Op 30 augustus zijn er open audities voor de rollen in de dertien plus cast en op 19 september kunnen enthousiaste kids van zeven tot en met twaalf jaar auditeren.

Musical Academy zoekt nog sterke en gevorderde amateurspelers, -zangers en -dansers 

Net als eerdere producties maakt FluXus Musical Academy deze voorstelling samen met de stad. De nieuwe muziektheaterproductie brengt een actueel verhaal, gebaseerd op de Zaanse geschiedenis. Pinokkio vertelt het levensverhaal van een buitenbeetje, aan de hand van pakkende songs die je raken, indrukwekkende decors en kostuums die je versteld doen staan. De voorstelling wordt uitgevoerd door ruim 100 Zaanse amateurkunstenaars die zingen, dansen en acteren onder begeleiding van een live orkest.

Het verhaal

De Zaanse avonturen van Pinokkio neemt je mee door de prachtige Zaanstreek uit de 17e eeuw. Een landschap vol molens, waaronder veel houtzagerijen. In één van die houtmolens kwam Pinokkio tot leven. Je wordt meegenomen in het verhaal van een houten pop, die niets liever wil dan erbij horen. Een pop die ervan droomt een echt mens te worden van vlees en bloed. Pinokkio zoekt aansluiting bij de Zaankanters en wordt tijdens de zoektocht behoorlijk op de proef gesteld.

Open audities

De audities staan open voor iedereen uit de Zaanstreek. Voor de volwassen cast (auditie op maandagavond 30 augustus) worden nog ervaren allround amateurspelers gezocht voor de tekstrollen. Een sterke zangstem en danskwaliteiten zijn een vereiste. Daarnaast is er ruimte in het dansensemble voor gevorderde dansers met goede zang- en spelkwaliteiten en zoekt het spelersensemble nog enthousiaste allround-toneelspelers, die kunnen zingen en bewegen. Voor het kids-ensemble (audities op zondag 19 september) kunnen energieke kinderen van zeven tot en met twaalf jaar zich opgeven.

Meedoen

Kandidaten die auditie willen doen, kunnen vóór 25 augustus een mail met leeftijd, ervaring en recente pasfoto sturen naar productie@fluxus.nl. Geef in de mail aan of je mee wilt doen als tekstspeler, danser of allround ensemblespeler of dat je auditeert voor het kids-ensemble. Op www.fluxus.nl/agenda lees je onder de audities meer over de voorwaarden voor deelname.

In november start de zoektocht voor amateurmuzikanten die bij project-orkest willen meespelen. Het orkest begint vanaf januari 2022 onder leiding van Sebastian Ohm.