Regenboogbank moet zorgen voor verbinding in Rosmolenwijk

Algemeen
Initiatiefnemer Siep Goedhart bij zijn Regenboogbank in de Rosmolenwijk.
Initiatiefnemer Siep Goedhart bij zijn Regenboogbank in de Rosmolenwijk. (Foto: aangeleverd)

ZAANDAM - Hoe maak je de wijk mooier? Door aan te kloppen met jouw buurtidee bij Sociaal Wijkteam Poelenburg, Peldersveld en Hoornseveld, Rosmolenwijk of Zaandam Zuid. Zo werd de 71-jarige Siep Goedhart geholpen door het wijkteam met het verwezenlijken van zijn Regenboogbank in de Rosmolenwijk.

Deze vrolijk gekleurde picknicktafel werd in het leven geroepen om de verbinding aan te gaan met de buurtbewoners. De Regenboogbank staat in het plantsoentje van de Heijermansstraat en Siep is er regelmatig te vinden voor een praatje met een drankje of een kopje koffie en iets lekkers. Voor het waar maken van jouw buurtidee kijk op: www.swt.zaanstad.nl.

Samen een eigen kleur

Siep Goedhart verhuisde voor de liefde naar Zaandam. Toen hij daar met zijn vriend open huis hield om zijn buren te leren kennen, merkte hij dat dit een positief effect had op iedereen. Om vaker verbinding te maken met zijn buurtgenoten, kwam Siep op het idee om een Regenboogbank in de wijk te plaatsen. Via de gemeente kwam hij bij het Sociaal Wijkteam terecht die hem na een gesprek over zijn idee meteen aan een bank hielp. Siep schilderde de picknicktafel zelf in alle kleuren van de regenboog en plaatste het onlangs in de Heijermansstraat. 

Siep: “Ik wilde graag een bank in de wijk om samen te kunnen drinken, picknicken en contact met elkaar te kunnen maken. Het heeft regenboogkleuren, want dat staat voor verbinden: voor overschakelen naar de ander met een heel eigen ‘kleur’. Het is een mooie manier om samen te kunnen zijn.”

Buurtidee? Maak het waar!

Heb jij ook een goed idee en wil je graag financiële en/of praktische ondersteuning van het Sociaal Wijkteam? Kijk op de website van het wijkteam bij jouw in de buurt en maak jouw buurtidee waar.  Poelenburg: https://swtzaanstad.nl/poelenburg/wat-doen-wij/buurtidee/ Peldersveld en Hoornseveld: https://swtzaanstad.nl/peldersveld-plus-hoornseveld/wat-doen-wij-/buurtidee/ Rosmolenwijk: https://swtzaanstad.nl/rosmolenwijk/wat-doen-wij/buurtidee/ Zaandam Zuid: https://swtzaanstad.nl/zaandam-zuid/wat-doen-wij/buurtidee