Zaankanters voor Elkaar gaan ‘On Tour’ door de streek

Algemeen
Afbeelding
(Tekening: Jacob Passander)

ZAANSTAD - In het Nationaal Jaar Vrijwillige Inzet vestigt  Zaankanters voor Elkaar het hele jaar de aandacht op het betrekken van meer en nieuwe mensen bij het vrijwilligerswerk. Dit najaar doen ze dat met de campagne ZVE On Tour! Vanaf maandag 20 september tot en met 7 december zijn de teams elke week in een andere wijk te vinden.

Na anderhalf jaar werken op afstand wil de organisatie graag de boer weer op en doen waar ze goed in zijn: verbindingen maken, vrijwillige inzet stimuleren, promoten en activeren en advies geven over vrijwillige inzet.

Programma

Op het programma staan zaken als verbindingen maken en herstellen met organisaties en bewoners,  voorlichting geven over alle vormen van vrijwillige inzet, vrijwillige inzet nog meer bekend en aantrekkelijk maken dan dat het al is, advies geven over het vinden en binden van nieuwe en oude vrijwilligers en vrijwilligers in het zonnetje zetten.

Vrijwilliger van het jaar

Ook worden er quizzen gehouden waar vrijwilligers prijzen kunnen winnen. En niet te vergeten de strijd voor de titel Vrijwilliger van het jaar. De finale van de vrijwilliger van het jaar-quiz is 7 december, tegelijk het einde van de tour.

In de laatste tourweek (7 december) is er ook een Meet and Greet waarbij er in een vrijwilligersmarkt organisaties een kijkje in hun keuken geven. Je maakt direct kennis met de mensen achter deze organisaties. Zo kun je samen kijken of er een klik is en of ze iets passends hebben voor jou. 

 De Meet & Greet krijgt een gevarieerd Zaans programma met muziek en de finale van de Zaanse Vrijwilligers Quiz. 

Ben je nog niet zeker of je vrijwilligerswerk wilt doen? Kom vrijblijvend langs en snuffel aan wat mogelijkheden of verzamel de informatie die voor jou nog ontbreekt.

Meer informatie

Heb je leuke ideeën, een mooi programma, wil je iemand in het zonnetje zetten, behoefte aan voorlichting over vrijwillige inzet of iets anders waarbij Zaankanters voor Elkaar aan kan sluiten? Neem dan contact op via info@zaankantersvoorelkaar.nl