Sinterklaas komt dit jaar aan op de Burcht

Algemeen
Sinterklaas zet op 20 november voet aan wal op de Burcht.
Sinterklaas zet op 20 november voet aan wal op de Burcht. (Archieffoto: Dirk Karten)

ZAANDAM – De Perspiet brengt hoogstpersoonlijk goed nieuws voor de kinderen uit Zaanstad: Sinterklaas zet 20 november voet aan Zaanse wal! Alleen vaart de Pakjesboot dit jaar een stukje verder dan de Notenlaan en zal aanleggen aan de kade van de Burcht.

Collecte wordt van 17 tot en met 23 oktober gehouden

“We hebben goedkeuring gekregen van de gemeente om de Sint en zijn Pieten feestelijk te ontvangen”, vertelt René de Reus, voorzitter van de stichting Sinterklaascomité Zaanstad. De Zaandammer heeft al jaren hele goede banden met het Spaanse gezelschap dat rond 5 december de verjaardag van Sinterklaas in ons land viert.

“Er gelden vanwege corona wel wat spelregels om het feestje in onze eigen ‘bubbel’ te vieren. Zo moet er een afgesloten feestterrein komen. Dat kan helaas niet op de oude locatie bij de Paaskerk in Zaandam Zuid, maar gelukkig wel op de Burcht. Daar pakken we uit met een groot kinderfeest in een tent. Natuurlijk met vaste onderdelen als het ‘grootste cadeau van Nederland’, de suikerspinkar, we hebben een draaiorgel en een hele gave Amerikaanse brandweerauto”, laat de organisator weten.

Kinderen staan in het Sinterklaasfeest dat de stichting organiseert echt centraal. Er is alle tijd om Sinterklaas en zijn Pieten te ontmoeten, te feesten en uit volle borst mee te zingen.        

Doorzettingsvermogen

Het doorzettingsvermogen van de organisatie dwingt diep respect af. Want los van de jaarlijkse pietendiscussie – de Zwarte Pieten blijven ook dit jaar gewoon thuis in Spanje, dus dat kan het feest niet verstoren – moeten er vele financiële hobbels worden genomen. Vaste sponsors gingen door corona failliet en bedrijven haakten af omdat ze elke euro zelf nodig hadden om te overleven. Naast een financiële injectie van de gemeente Zaanstad is de jaarlijkse collecte in Zaandam Zuid dan ook keihard nodig om de kas vol te krijgen.

Collecte

René de Reus: “We collecteren van 17 tot en met 23 oktober. Collectanten zijn nog welkom! Onze collectanten van de stichting Sinterklaas comité zijn altijd herkenbaar. Bij twijfel: vraag naar de vergunning. En de kopie van het legitimatiebewijs van de voorzitter. Die hebben de collectanten bij zich. Zo weet de gulle gever - alvast dank voor uw bijdrage! - dat het geld bij de juiste stichting binnenkomt.”

Aanmelden

Collectanten kunnen zich aanmelden via  info@sintinzaanstad.nl of even bellen naar de stichting 06-10893834. Wie geen kleingeld heeft kan ook mobiel pinnen bij de collectant. Een donatie doen mag ook op rekening NL30 ABNA 0429821182 t.n.v. Sinterklaascomité Zaanstad. 

Zie ook: www.sintinzaanstad.nl

Het Grootste cadeau van Nederland' is ook op het Sinterklaasfeest te vinden. Links comitévoorzitter René de Reus en zijn medeorganisator.
Ook zijn er weer lekkernijen zoals de suikerspin. Hmmmm, lekker!
Volop vertier in de Magische Globe.