Collecte-team Sinterklaascomité Zaanstad trotseerde regen en wind

Algemeen
Het collecteteam van René de Reus (vooraan), Martin Bar, Ronald en Jordy Roke, Ed Heijn, Michel van Komen, Tilly en Michael Dijs, Carla Catalbas, Carola en Samuel Kesselaar.
Het collecteteam van René de Reus (vooraan), Martin Bar, Ronald en Jordy Roke, Ed Heijn, Michel van Komen, Tilly en Michael Dijs, Carla Catalbas, Carola en Samuel Kesselaar. (Foto: aangeleverd)

ZAANDAM - “De collecteweek zit er weer op, collectanten en gulle gevers; bedankt!  Zaterdag hebben zelfs tot 20.030 uur met velen langs de deuren gelopen met onze collectebus. Het was afgelopen week slecht weer, dat we soms het collecteren moeten staken. Wat erg jammer was. Helaas lukt het ook nooit om in één week bij 12.000 woningen aan te bellen en te vragen een gunst te doen voor het grote Sinterklaasfeest”, stelt voorzitter René de Reus van de Stichting Sinterklaascomité Zaanstad.

Het blijft ook na de deurcollecte keihard werken om de financiën rond te krijgen om Sinterklaas en zijn gevolg gastvrij te onthalen op 20 november.

De voorzitter moest ook dit jaar concluderen dat de huftertjes in onze samenleving voor de echte collecte langs de deuren waren gegaan om uit naam van de stichting valselijk geld in te zamelen. “Ik bedank de mensen die onze naam hebben misbruikt bij het collecteren. Tegen deze mensen zou ik willen zeggen: als jullie dit zo graag willen, geef je telefoonnummer en adres door. Dan krijgen jullie van ons een echte en juiste bus en met een vergunning en dan komt het geld terecht waar we het voor ophalen: een kinderfeest waar sinterklaas de hoofdrol in speelt.”

Zorgen

Hoe hard de collectanten het vuur ook uit hun schoenen liep, (dat door de overvloedige regen van afgelopen week werd geblust) ze troffen niet iedereen thuis. “Dat gaf ons wel zorgen om de opbrengst. Want we dachten, gaat het wel goed komen? Dan hadden we ook om een vijfjarig kind die we alleen thuis troffen en gewoon onschuldig opendeed. Daar schrokken we wel van.”

Donatie

De voorzitter heeft een onverwoestbaar humeur als het gaat om het jaarlijkse kinderfeest organiseren. “We hebben nog een aantal weken te gaan en hopen op extra financiële hulp. Wie de collectant aan de deur heeft gemist, kan alsnog een donatie doen. Dat kan door een bedrag over te maken naar NL30ABNA0429821182 o.v.v stichting Sinterklaascomité Zaanstad collecte 2021. Onze dank is zeer groot!”