Zaan blijkt te ondiep, Sinterklaas komt op andere manier aan bij de Burcht

Algemeen
Ook Elza, de IJskoningin uit Frozen, is present.
Ook Elza, de IJskoningin uit Frozen, is present. (Foto: aangeleverd)

ZAANSTREEK – “Sinterklaas! Sinterklaas! We hebben een groot probleem als we straks aankomen in de Zaanstreek”, roept de hoofdpiet. “Wat is er dan Piet?”, zegt Sint verschrikt. “We hebben dit jaar zoveel pakjes aan boord, dat de Pakjesboot tegen de bodem van de Zaan aan gaat lopen. We zitten dan muurvast! En dan kunnen de kinderen hun cadeautjes niet krijgen! Wat moeten we doen Sinterklaas?”

Groot probleem bij afmeren Pakjesboot van Sinterklaas in Zaandam

“Wat nou ‘groot probleem’?”, mompelt de kindervriend als hij van zijn kamer in de Pakjesboot naar de kajuit toeloopt. “Problemen bestaan niet. Het zijn uitdagingen! En die ga ik nooit uit de weg! Al meer dan 200 jaar niet!”

In de kajuit staat de Kapiteinspiet achter het roer van Pakjesboot 11. Hij tuurt naar de horizon. “Nog geen land in zicht”, zegt hij tegen zichtzelf., “Nou ja, dat kan ook niet. We zijn pas vertrokken uit Spanje en komen pas 20 november aan in Zaandam.”

Sinterklaas komt naast hem staan en kijkt naar het schip. Ja, de hoofdpiet heeft wel gelijk. De boot zit dit jaar wel echt boordevol pakjes. Het water spat af en toe zelfs over de reling als er een grote golf tegen de boeg van het schip kapotslaat.

“We liggen inderdaad erg diep. Maar zowaar ik Sinterklaas heet, er komt een oplossing! We moeten in Zaandam een groot feest gaan vieren op de Burcht. Weet je wat? Ik ga mijn goede vriend Jan Hamming bellen. De burgemeester van Zaanstad begroet ons al vele jaren en is een echte vriend van Sinterklaas. Hij weet vast en zeker wel een oplossing”, zegt de goedheiligman hardop.

Beste kinderen, de redactie van het Zaans Stadsblad hoorde dit verhaal dat zich afspeelde op de Pakjesboot die nu onderweg is naar de Zaanstreek. De zwaarbeladen Pakjesboot komt dus niet aan op de Burcht. En ook niet op de Notenlaan van het Vissershop. Het is dus nog even spannend hoe Sinterklaas op 20 november naar de Burcht komt om vanaf 14.00 uur het grote Sinterklaasfeest te vieren. Maar dát hij komt, is zeker!

Pepernoten en muziek

We spraken de regelpiet die nu al in Zaandam bezig is. Hij vertelde dat er al hard gewerkt is aan het samenstellen van een leuk programma. Met natuurlijk veel pepernoten én muziek! “Want natuurlijk gaan we Sinterklaasliedjes zingen”, zegt de Regelpiet.

“Daarom hebben we al Sky van de Berg gevraagd om als diskjockey mee te doen. Komt de enige echte IJskoningin Jaydy Bos als Elza naar het plein en zal Raymond Onderwater als Ray de presentator optreden.”

Lees binnenkort meer in het Zaans Stadsblad – en op onze sociale media platforms - over het grote Sinterklaasfeest dat de stichting Sinterklaascomité Zaanstad organiseert. Of kijk op www.sintinzaanstad.nl Spannend!