Hoogbouw op de plek waar ooit sporthal De Sprong stond?
Hoogbouw op de plek waar ooit sporthal De Sprong stond? (Foto: Dirk Karten)

Blijft Westerkoog een groene wijk of komt er hoogbouw en rondweg als racebaan?

18 jan, 14:28 Algemeen

KOOG AAN DE ZAAN – De bewoners van de wijk Westerkoog kregen vandaag de uitnodiging van de gemeente Zaanstad in de brievenbus tot het bijwonen van een digitale informatiebijeenkomst over het Centrumplan Westerkoog.

Online bijeenkomst over Centrumplan Westerkoog

SENS real estate en woningcorporatie Parteon ontwikkelen in samenwerking met gemeente Zaanstad een plan voor de wijk Westerkoog. Tijdens de informatiebijeenkomst op woensdagavond 26 januari worden de plannen toegelicht.

Centrumplan Westerkoog

Het plan bestaat uit verschillende appartementen, waarvan minimaal 30% sociale huurwoningen die ook goed toegankelijk zijn voor senioren. Daarnaast krijgt het buurthuis een centrale plaats in het plan. En zijn er plannen voor het sociaal wijkteam en de sportschool. Maar ook de realisatie van voldoende parkeerplaatsen en een aantrekkelijkere openbare ruimte met meer groen.


Het buurthuis krijgt een centrale plek. 

In een eerder stadium zijn er workshops, bijeenkomsten en onderzoeken georganiseerd met bewoners, ondernemers, grondeigenaren en andere belanghebbenden in het centrumgebied. Met de opgehaalde informatie is het plan verder uitgewerkt. De ontwikkelende partijen en de gemeente praten de wijkbewoners graag bij over de laatste versie van het plan.

Busbrug eindelijk open?

Zo zijn er in de wijk inmiddels wel al de nodige voorzieningen getroffen om busbrug De Binding ook in de spits open te stellen, zoals de aanleg van een rotonde, maar is de door de gemeente jaren geleden al toegezegde opening nog steeds een heikel punt. Hoe kijkt de gemeente aan tegen de actie van de zoveelste actiegroep om de 24/7 opening tegen te houden terwijl het jaren geleden al tot in een bodemprocedure is goedgekeurd?

Hoogbouw of niet?

Ook het instellen van 30 km/uur op de rondweg blijft nu een vraag voor de bewoners. Is er in het plan ruimte voor de sportschool die een perfecte sociale functie in de wijk vervuld? 


Wel of geen plek voor de sportschool? 

Komt er nu wel of geen hoogbouw op de plek waar ooit de sporthal stond? Wordt de groenstrook bij het fietspad tussen de Prinsenstichting vestigingen opgevuld met woningbouw? 


Woningbouw op de groenstrook die door de wijk loopt? 

Worden de bomen aan de rondweg nu wel of niet gekapt? Genoeg vragen die in de wijk leven en waar hopelijk een antwoord op komt.

Online informatiebijeenkomst

Tijdens de informatiebijeenkomst wordt een toelichting op het plan gegeven, kunnen de bewoners vragen stellen en hun reactie geven. In verband met de coronamaatregelen is het een digitale (online) bijeenkomst. Het tijdstip is van 19.30 tot 21.00 uur. De digitale vergadering is te volgen via Microsoft Teams. De link ontvangt de ‘bezoeker’ na aanmelding.

Voor een goede organisatie wordt gevraagd vóór 21 januari aan te melden via MAAKmidden@zaanstad.nl waarbij het noodzakelijk is naam, woonadres en e-mailadres op te geven, plus het aantal personen waarmee men deelneemt. Ook vragen over de bijeenkomst zijn te stellen via bovenstaand e-mailadres.

Contact

Wie andere vragen of opmerkingen heeft, kan contact opnemen met Bas Keuper, procesmanager ontwikkeling Centrumplan Westerkoog via b.keuper@zaanstad.nl of telefonisch op 14075.

Wie op de hoogte wil blijven van het laatste nieuws over het Centrumplan Westerkoog doet er goed aan www.westerkoog.zaanstad.nl in de gaten te houden.

Het buurthuis en Sociaal Wijkteam zijn in ieder geval zeker van een plek in de nieuwbouwplannen.
Komt hier de hoogbouw én genoeg parkeerplaatsen voor de nieuwe bewoners?
Is er nog plek voor de sportschool?
Komen er toch tien semi-bungalows aan de Westerkoogweg?

Binnen 5 minuten bijgepraat

over het laatste nieuws uit Zaanstad

Schrijf je hierin voor onze wekelijkse nieuwsbrief.

Wij verwerken uw gegevens zoals omschreven in onze privacyverklaring

Afbeelding
Het Onbenoembare: een horror-detective met plot-twists en cliffhanger in het Zaantheater Algemeen 17 mei, 14:27
Afbeelding
Expositie Illustraties Van Heusden vanaf 20 mei in het Honig Breethuis Algemeen 17 mei, 13:16
Afbeelding
Leer Nederlands in Taalcafé de Sluis Algemeen 17 mei, 10:13
Afbeelding
Expositie Goed bekeken biedt kunstige natuurfoto’s Algemeen 16 mei, 16:06
Afbeelding
Twee dagen Reuring in Westzaan Algemeen 16 mei, 15:39
Afbeelding
Maansverduistering 16 Mei 2022 Algemeen 16 mei, 14:19
Afbeelding
Expositie portretten Camille van Neer in Zaansgroen Algemeen 16 mei, 14:03
Afbeelding
Persbericht: KZ viert clubverjaardag met kick-off Walking Korfbal Algemeen 16 mei, 12:45
Afbeelding
Expositie Seans Kunst in Bullekerk Algemeen 16 mei, 11:29
Afbeelding
Open Dag Padel bij KLTV Krommenie Algemeen 15 mei, 13:35
Afbeelding
ZaanPride: Out, Loud & Proud Algemeen 15 mei, 11:47
Afbeelding
Coktail Bar verrast in Assendelft met sterke zege Algemeen 15 mei, 09:05
Afbeelding
Fietstocht om Krommenieër Woudpolder met IVN natuurgids 21 mei 2022 Algemeen 15 mei, 08:25
Digitale krant
Het laatste nieuws uit Zaanstad

Op Rodi Zaanstad volg je het laatste nieuws uit Zaanstad. Rodi Zaanstad informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt, regio en in Noord-Holland.

Nieuws Zaanstad

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Zaanstad in je mailbox.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief