Game, set maar toch geen match?

Algemeen
Ook een prangende vraag voor het Juridisch Loket? Mail dan naar redactiezaan@rodi.nl en wellicht krijgt u antwoord in deze rubriek.
Ook een prangende vraag voor het Juridisch Loket? Mail dan naar redactiezaan@rodi.nl en wellicht krijgt u antwoord in deze rubriek. (Foto: aangeleverd)

ZAANSTREEK - Jolien heeft na jarenlang hard studeren haar diploma als verpleegkundige behaald. Ze vond al snel een leuke baan in een verzorgingstehuis, waar ze begin december mee is gestart. Na drie weken werken werd Jolien bij haar leidinggevende geroepen. Tot haar grote verbazing kreeg zij te horen dat er bij nader inzien toch geen match’  was. Haar  contract werd per direct werd beëindigd. Jolien wendde zich tot het Juridisch Loket met de vraag of dit op deze manier wel zo mag.

Normaal gesproken hebben zowel de werknemer als de werkgever een opzegtermijn bij het beëindigen opzeggen van het arbeidscontract. Een uitzondering hierop is een een ontslag op staande voet of bij een een opzegging tijdens de proeftijd.  

Een proeftijd is een soort kennismakingsperiode. Maar let op: Een proeftijd afspreken mag niet altijd. Of dit mag, en voor hoelang, hangt af van het type soort contract. Bij een arbeidscontract dat korter dan zes maanden duurt, mag er bijvoorbeeld geen proeftijd worden afgesproken. Ook moet een proeftijd altijd schriftelijk worden afgesproken en dus in het arbeidscontract of cao staan. 

Tijdens de proeftijd mogen mag zowel de werkgever en als de werknemer per direct opzeggen. En uw werkgever hoeft geen reden te geven voor uw ontslag. U hoeft zich dan niet te houden aan een opzegtermijn. Hiervoor mag elke reden worden opgegeven. De werkgever moet op wel op verzoek van de werknemer wel de reden van het ontslag laten weten. Die reden mag geen discriminatie zijn, bijvoorbeeld omdat de werknemer een handicap of chronische ziekte heeft.

Meer weten? 

Het Juridisch Loket: eerste hulp bij juridische vragen. De Zaandamse vestiging aan het Rustenburg 105 is te bereiken via www.juridischloket.nl of bel op werkdagen tussen 9.00 en 17.00 uur met 0900-8020 (0,10 euro per minuut).