Oproep op Internationale Vrouwendag

‘Zakenvrouwen; pak op 7 juni je podium!’

Algemeen
De deelnemers, bestuursleden en winnaars van het ZaanLinQ Event in 2019.
De deelnemers, bestuursleden en winnaars van het ZaanLinQ Event in 2019. (Archieffoto: Dirk Karten)

ZAANSTREEK – “Het event online houden in de tijd waarin we door corona elkaar niet fysiek konden ontmoeten, hebben we wel overwogen. Maar dat zou niet werken in de succesvolle opzet van de afgelopen keren. Maar gelukkig mogen we elkaar weer in de ogen kijken. Het thema dat we het event meegeven is dan ook heel toepasselijk: Verbinding’. Op dinsdag 7 juni is het zover. Het ZaanLinQ Event 2022 gaat door!”, zegt Nicole Horak, voorzitter van het Zaanse vrouwennetwerk ZaanLinQ.

Dinsdag 7 juni tiende editie ZaanLinQ Event

Afgelopen vrijdag zette het ZaanLinQ-bestuur de puntjes op de spreekwoordelijk i bij de locatie waar het gaat gebeuren: het Zaantheater. Samen met Janine Overhand, hoofd horeca van het Zaantheater, werd het programma en het culinair verwennen van de innerlijke mens doorgenomen.

Alle voorbereidingen voor een succesvolle tiende editie van het ZaanLinQ Event liggen op schema.

Verbinding

“’We zijn hartstikke blij dat het event nu eindelijk door kan gaan”, stellen de bestuursleden. “Floor Kliffen is nu al drie jaar Zaanse Zakenvrouw, hoog tijd voor een nieuwe kandidaat.” Natuurlijk is het ook spannend want voor alle bestuursleden is het de eerste keer dat ze het event organiseren.


In een ontspannen sfeer netwerken onder het genot van een hapje en een drankje is een sterk onderdeel van het ZaanLinQ Event.. 

“Dit wordt hét eerste grote zakenevent in de Zaanstreek na corona. Het biedt de kans om de verbinding die je als zakenvrouw/man zo graag zoekt, weer aan te kunnen gaan. Het event is daarbij hét uitgelezen moment om met andere ondernemers uit de regio te netwerken. Dat je toch niet wilt missen? Zeker niet als je het programma bekijkt.”

Nominaties

De verkiezing Zaanse Zakenvrouw van het jaar maakt belangrijk onderdeel uit van het event. Een eervolle onderscheiding voor de meest succesvolle Zaanse zakenvrouw van het betreffende jaar. “De nominaties zijn al in volle gang. Tot 28 maart is het mogelijk om jezelf aan te melden of iemand te nomineren”, licht Nicole toe.

Aanmelden als kandidaat kan via www.zaanlinq.nl. “Wil je iemand nomineren als kandidaat? Dat kan ook. Geef dit dan door via het e-mailadres: voorzitter@zaanlinq.nl”, licht secretaris Brenda Eerdhuijzen toe. “Ook goed om te weten: de genomineerden hoeven geen deelneemster te zijn van ZaanLinQ.”

Iedere sterke zakenvrouw of onderneemster uit de regio is welkom om zich aan te melden. Deze spelregels gelden: je bent eigenaar en/of directeur, jouw bedrijf of organisatie is in de Zaanstreek gevestigd, jouw bedrijf of organisatie bestaat langer dan drie jaar én je behaalde minimaal twee jaar van de afgelopen drie jaar een positief resultaat.

Longlist

Na het sluiten van de aanmelddatum gaat de jury in beraad. Die stelt een longlist op waarna de jaarcijfers worden opgevraagd en bedrijfsbezoeken volgen. De jury maakt vervolgens een shortlist met genomineerden voor de Zaanse Zakenvrouw 2022. Wie daarvan met de eretitel naar huis gaat, wordt 7 juni tijdens het ZaanLinQ Event bekend gemaakt.

‘Pak je podium’

“Dat geldt trouwens ook voor de bezoekers aan het Event”, vult penningmeester Natasha Kouznetsova aan. “Zakenvrouwen én zakenmannen zijn van harte welkom. Waarbij ik wél juist vandaag, dinsdag 8 maart, Internationale Vrouwendag, een oproep doe aan Zaanse zakenvrouwen; pak op 7 juni je podium. Doe mee, je verdient het!”

Wellicht goed om te weten voor wie huiverig is inzage te geven in vertrouwelijke bedrijfsinformatie: “We behandelen alle informatie strikt vertrouwelijk en gebruiken deze uitsluitend voor de verkiezing van de Zaanse Zakenvrouw 2022. Formulieren en gegevens vernietigen we na de verkiezing”, zegt Brenda Eerdhuijzen resoluut.

Het ZaanLinQ Event is echter meer dan de verkiezing Zaanse Zakenvrouw. Wie het event al eerder bezocht, weet dat de ontspannen maar zakelijke sfeer echt uniek is. Naast perfecte netwerkmomenten en de lekkere hapjes en drankjes, is er altijd een interessant programma.

Anita Witzier dagvoorzitter

“We hadden Anita Witzier al gevraagd in 2020 als dagvoorzitter op te treden maar moesten het event helaas toen toch afgelasten vanwege opkomende corona. Gelukkig was ze dit jaar ook beschikbaar. Anita zal ook de genomineerde Zaanse Zakenvrouwen kort interviewen”, licht Nicole toe.

Gastspreker André Kuipers

Naast deze uitstekende gastvrouw had het ZaanLinQ-bestuur ook al voor 2020 topspreker André Kuipers kunnen vastleggen. De eerste Nederlander die twee ruimtemissies op zijn naam heeft staan en de langste Europese ruimtevlucht in de geschiedenis maakte. Hij kan – ook met twee jaar uitstel – nu eindelijk zijn verhaal vertellen over ‘galactisch ondernemen’ en hoe hij de verbinding hield met de aarde tijdens zijn ruimtereizen.

Kaartverkoop van start

Ook de kaartverkoop is inmiddels opgestart. Wie als ‘Early Bird’ bestelt via www.zaanlinq.nl, betaalt slechts 55 euro (excl. BTW). “Daarnaast bieden we de kans jezelf als sponsor op het event te promoten”, besluit de voorzitter wervend.

Netwerken onder het genot van een hapje en een drankje.