Nieuwe wandelroute langs Zaanse bollenlinten

Algemeen
Marene Kok tussen de Zaanse bollen.
Marene Kok tussen de Zaanse bollen. (Foto: aangeleverd)

ZAANSTREEK - Onder het motto ‘Je hoeft niet naar de Keukenhof om van bollen te genieten’ heeft Marene Kok van Gids aan de Zaan een nieuwe wandelroute bedacht langs de Zaanse bollenlinten. 

De narcissen en krokussen staan er nu volop in bloei en binnenkort komen de tulpen uit. Marene Kok heeft een wandeling van 12,5 km bedacht die de wandelaar langs de bollenlinten voert die de afgelopen jaren door de gemeente zijn aangeplant. De route start en eindigt bij NS station Zaandam Kogerveld en kan halverwege (na zes kilometer) worden afgebroken bij het station Zaandijk Zaanse Schans voor degene die minder ver wil wandelen.

Langs leuke paadjes

Marene Kok: “De achterliggende gedachte is natuurlijk om zoveel mogelijk Zaankanters te laten kennismaken met hun eigen groengebieden. Vorig jaar maakte ik de ‘Van bank naar bank’-routes en nu (samen met Jeroen de Groot die jarenlang op de afdeling Groen bij de gemeente werkte) deze bollenroute. Als fervent wandelaar in mijn eigen omgeving kan ik uit ervaring zeggen dat de Zaanstreek zoveel leuke paadjes heeft langs water en door stukken groen. Dat maakt de route trouwens ook nog aantrekkelijk als de bollen straks uitgebloeid zijn. En natuurlijk hebben we ervoor gekozen bij een station te kunnen starten en eindigen. Laat de auto dus gerust staan.”

Het kleurrijke boekje waarin de wandelroute beschreven wordt (zowel in het Nederlands als in het Engels) is te koop bij de VVV Zaanstore voor € 2,95.

Het boekje van de nieuwe Zaanse bollenroute.