Geslaagde actie Lionsclub Zaanstreek de Banne voor Voedselbank Zaanstreek

Algemeen
Op de foto (v.l.n.r.) de overhandiging van de pakken koffie door, Gerrit Aafles (Lionsclub), Hans Brinkhuis en Bert Goudsmit (Voedselbank Zaanstreek) en Remmert Koeman (Lionsclub).
Op de foto (v.l.n.r.) de overhandiging van de pakken koffie door, Gerrit Aafles (Lionsclub), Hans Brinkhuis en Bert Goudsmit (Voedselbank Zaanstreek) en Remmert Koeman (Lionsclub). (Foto: aangeleverd)

ZAANSTREEK - In januari heeft de Lionsclub Zaanstreek de Banne weer haar jaarlijkse DE-puntenactie gehouden voor de Voedselbank in de Zaanstreek. Daarbij worden ingeleverde koffiepunten omgezet in pakken koffie voor de klanten van de voedselbank. 

“De inmiddels bekende inzameldozen stonden in een tiental supermarkten in de Zaanstreek en de Zaankanters hebben hier weer geweldig gehoor aan gegeven. In totaal werden er in vier weken 983.500 punten ingezameld! Zonder deze hulp en die van de supermarkten was dit resultaat niet mogelijk geweest”, licht Hans Brinkhuis, voorzitter Voedselbank Zaanstreek, toe.

Het handmatig tellen was weer een hele klus voor de leden van de Lionsclub maar het gezegde ‘vele handen maken licht werk’ ging op bij het tellen. Douwe Egberts heeft het aantal punten met 15% verhoogd en daarmee konden 2.262 pakken koffie aan de voedselbank worden gedoneerd. Een prachtig resultaat waar de voedselbank geweldig blij mee is. 

“Koffie is een duur product en de klanten van de voedselbank zijn hiermee enorm mee geholpen. De voedselbank geeft gemiddeld 4.000 pakken koffie per jaar uit, dus dit is een geweldige start voor dit jaar.”

Zie ook: https://voedselbankzaanstreek.nl