Het leven van Petrus centraal in bijeenkomsten

Algemeen
Wat zegt de Bijbel over Petrus, 'de rots' waarop Jezus zijn kerk van liefde voor de mensheid bouwde?
Wat zegt de Bijbel over Petrus, 'de rots' waarop Jezus zijn kerk van liefde voor de mensheid bouwde? (Foto: PxHere)

ZAANDAM - Het leven van de apostel Petrus staat centraal op drie donderdagavonden. De Evangelie Gemeente Holland te Zaandam nodigt bezoekers van harte uit om daar meer over te horen. Op 12 mei start de eerste kennismakingsavond om 20.15 uur in Wijkcentrum Dirk Prins aan de A.G. Verbeekstraat 35 in Zaandam. Met een vervolg op 26 mei en 9 juni. 

Wie was Petrus? De ooggetuige van Jezus. De man waarvan Jezus zei ‘jij bent Petrus, de rots waarop ik mijn kerk zal bouwen’. Petrus was visser net zoals zijn broer Andreas. 

Visser van mensen

Tot Jezus hem aansprak en zei: ‘Kom achter mij en ik zal je vissers van mensen maken’. Dat deed Petrus en liet zijn werk voor wat het was. En in de drie jaar die volgden trok hij dagelijks met Jezus op. 

Bijbel als leidraad

In de Bijbel staat veel over Petrus’ leven. En vanuit de Bijbel wordt die drie donderdagavonden veel over hem verteld. Petrus was toegewijd, hij geloofde Jezus en hij volgde hem. Maar andere momenten waren er ook. Waarop hij niet geloofde, hoogmoedig was of op zichzelf gericht. Petrus veranderde enorm. God leidde Hem, gaf hem kracht en gaf Petrus Zijn genade. En dat maakt die verhalen over Petrus ook zo interessant voor mensen van vandaag aldus de initiatiefnemers van de drie bijeenkomsten over deze discipel die het meest wordt genoemd van alle twaalf apostelen in de evangeliën. Steeds trad Petrus ook op als woordvoerder namens de groep.

De bijeenkomst duurt tot circa 21.30 uur en er is alle gelegenheid tot het stellen van vragen. De zaal is open vanaf 19.45. Entree, koffie en thee worden door de Evangelie Gemeente aangeboden. Aanmelden of meer weten kan via zaandam@egholland.nl of bel Bob Tessensohn, 06 14121138.