Reünie Betrand Russel College: laat jij ook berichtje achter voor je oude schoolliefde?

Algemeen
Sportdag uit de tijd toen de foto's nog zwart/wit en analoog werden gemaakt.
Sportdag uit de tijd toen de foto's nog zwart/wit en analoog werden gemaakt. (Foto: aangeleverd)

KROMMENIE - Een halfuurtje Duitse les van jouw docent van vroeger. Dansen op top 1-hits uit jouw examenjaar. En laat vooral een berichtje achter voor je oude liefde. Het kan allemaal tijdens de reünie van het Bertrand Russell college op vrijdag 10 juni, ter gelegenheid van het vijftigjarige bestaan van de school. Inmiddels hebben ruim 250 mensen zich aangemeld. Er worden zo’n duizend gasten verwacht.

Door: CM Media

Conrector Vonneke Broshuis: “Na vijf jaar moeten we gegevens van onze leerlingen uit onze systemen verwijderen. Daarom roepen we oud-leerlingen op via Facebook en Instagram. We schreeuwen het van de daken: kom naar onze reünie! En zegt het voort! Hoe meer mensen er komen, hoe leuker.”

Reünie halve eeuw Bertrand Russell college

Het Bertrand Russell college ging in het schooljaar 1971-1972 van start. De school voor havo en vwo heeft zich ontwikkeld tot onderwijsinstituut met goede leerlingbegeleiding, oog voor het individuele kind, ruimte voor de ontwikkeling van eigen talent en accent op bèta, tweetalig onderwijs en wetenschapsoriëntatie. Beroemd is het kleurenspel, een doldwaze week waarbij iedere klas zijn eigen kleur heeft. De school heeft ook beroemdheden voortgebracht, onder anderen de leden van popband Roberto Jacketti & the Scooters en cabaretier Najib Amhali.

Mooi feest

Tien jaar geleden werd de laatste reünie van DE Bertrand, zoals de school bekendstaat, gehouden. Sinds begin dit jaar is een commissie bezig met de voorbereidingen van wat een mooi feest moet worden. “Iedereen die op het Bertrand Russell college heeft gezeten is welkom. Al is het maar voor één jaartje geweest”, zegt Vonneke Broshuis van de organisatie.

Iedereen die op DE Bertrand heeft gezeten is welkom

“We vragen onze gasten in cohort binnen. Eerst de oud-medewerkers (grijs), om 16.00 uur. Vanaf 16.45 uur de oud-leerlingen uit de periode 1971-1980 (geel) en 1981-1990 (roze). Om 17.30 uur de groep uit de periode 1991-2000 (groen) en 2001-2010 (blauw), om 18.15 uur de groep uit 2011-2021 (oranje). We vragen alle leerlingen dus in hun eigen kleur te komen. Dat hoeft niet egaal blauw of oranje te zijn, maar in elk geval een kledingstuk of accessoire in die kleur. Om 19.00 uur gaan we eten en om 20.00 uur begint het feest met muziek en dansen en opent het Bertrand Café. Natuurlijk is het lokaal ‘zoek je oude liefde’ heel spannend. Je kunt er een briefje achterlaten, maar ook gaan kijken of er voor jou een briefje ligt.”

Jubileum-T-shirt

Het feest duurt tot 22.00 uur, met een kleine uitloop. De ervaring is dat de meeste mensen elkaar wel hebben gevonden en dan verplaatst het gezelschap zich naar de kroeg of bij iemand thuis, zo geeft Vonneke aan. Natuurlijk met het jubileum-T-shirt met het door leerlingen ontworpen logo dat alle huidige scholieren cadeau krijgen en op de avond zelf tegen voor vijf euro te koop is. De opbrengst komt ten goede aan de Plastic Soup Foundation. Inmiddels is er al meer dan vijfduizend euro voor dit goede doel opgehaald.

Aanmelden voor de reünie kan via www.reuniebertrand.nl

De school maakt zich op voor de vijftigjarig jubileum.
Kom je ook naar de reünie?