Afbeelding
(Foto: Aangeleverd)

Made in Dolland expositie

Algemeen

Dolly Bellefleur, het alter ego van cabaretier en tekstdichter Ruud Douma, staat vanaf 1989 op de planken maar ook op de barricades. Zowel in taal, (lied)teksten, columns en gedichten als in beeld, zoals cartoons, foto’s, muziekclips en kostuums, toont Dolly zich een ware activist. 

ZAANDAM - Kunstuitleen/galerie Artzaanstad en Dolly Bellefleur slaan de handen ineen voor een spraakmakende expositie over kunst, diversiteit en inclusiviteit bij Artzaanstad op het Hembrugterrein in Zaanstad, vrijdag 4 juni tot en met zondag 7 augustus 2022. De openingsweek valt samen met Zaanpride. De slotweek is tijdens Pride Amsterdam.

Laat liefde regeren

In ‘Made in Dolland’ ligt de nadruk op Dolly’s eigenzinnige beeldtaal. In de expositie laat Dolly beeldmateriaal zien dat als doel heeft haar boodschap ‘Laat liefde regeren’ te verbeelden, uit te dragen, te versterken en te onderstrepen. Belangrijke thema’s als emancipatie, (on)gelijkheid, diversiteit, inclusiviteit, mannelijkheid en vrouwelijkheid, protest en activisme komen zo onder de aandacht bij een breed publiek. Uiteindelijk draait het volgens Dolly om een ding: ‘Homo, hetero, lesbisch, transgender of (b)i? We are family. Let’s celebrate diversity!’

LHBT+gemeenschap

Dolly Bellefleur is niet alleen in Amsterdam maar in heel Nederland een boegbeeld voor de LHBT+gemeenschap. Voor haar belangrijke werk werd ze o.a. door COC Nederland onderscheiden met de Bob Angelo Penning. Naast de strijd voor acceptatie van LHBT+ rechten zet activist en artiest Bellefleur zich onvermoeibaar in voor culturele diversiteit en minderheden. De expositie vormt de basis van een negen weken durend feest van diversiteit, tolerantie en kansengelijkheid. Naast de expositie bij Artzaanstad is er een fantastisch optreden van Dolly in de Bullekerk op 6 juni.

Op de tentoonstelling ‘Made in Dolland’ zal werk te zien zijn dat Dolly Bellefleur sinds 1989 heeft gemaakt in samenwerking met gerenommeerde fotografen, grafisch vormgevers, ontwerpers, beeldend kunstenaars en (strip)tekenaars waaronder internationaal bekende kunstenaars als Erwin Olaf en Joost Swarte. Diverse kunstenaars maakten speciaal voor deze tentoonstelling nieuw werk en lieten zich inspireren door hierboven genoemde thema’s. Stralend middelpunt van de tentoonstelling zijn de flamboyante creaties die zijn ontworpen door haar vaste couturier Tycho Boeker.

4 juni - 7 augustus. Locatie:  Artzaanstad - Grote Hulzen 11 - Hembrugterrein - Zaanstad - Tel.075-6141210. Toegang: gratis. Openingstijden: dinsdag-zaterdag van 10.00-1700u; elke eerste zondag van de maand van 12.00-17.30.

Vond je dit interessant?

Word wekelijks binnen 5 minuten bijgepraat
over het laatste nieuws uit Zaanstad

Wij verwerken jouw gegevens zoals omschreven in onze privacyverklaring

Afbeelding
Kind komt met step onder busje terecht in Zaandam 112-nieuws 5 okt, 17:51
Afbeelding
Foto-expositie in Zaansgroen Uitgaan 5 okt, 13:09
Afbeelding
Romantiek in de Vermaning Zaandam Uitgaan 5 okt, 13:05
Afbeelding
Swingfolkband Unicorn in Jisperkerk Uitgaan 5 okt, 12:58
Afbeelding
Rust boven Zaanstad-Noord door onderhoud Polderbaan Algemeen 5 okt, 10:52
Afbeelding
Gratis trainingen tijdens Week van de Veiligheid Algemeen 5 okt, 10:51
Afbeelding
Eigenzinnige mix folk-rock-blues-cajun Uitgaan 5 okt, 10:31
Afbeelding
Geslaagde voorstelling ‘Driemaal de stad’ Uitgaan 5 okt, 08:38
Afbeelding
Sfeervolle dagstart dankzij Zonfotografe Simone Bank Algemeen 5 okt, 08:36
Afbeelding
Met korting kennis maken met heropende Wereldkeuken Westzaan Algemeen 4 okt, 16:42
Afbeelding
The Beatles Revival in de Bullekerk Uitgaan 4 okt, 15:05
Afbeelding
Zaans Zilver zoekt zestigplussers die dol zijn op zingen en acteren Uitgaan 4 okt, 11:25
Afbeelding
Sporten brengt glimlach bij een kind Algemeen 4 okt, 10:54
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Zaanstad

Op Rodi Zaanstad volg je het laatste nieuws uit Zaanstad. Rodi Zaanstad informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Zaanstad

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Zaanstad in je mailbox.

Blijf net zoals 10.000 andere Nederlanders up-to-date Schrijf je in voor onze nieuwsbrief