Vrijwilligers Zaanse Regenboog ZaanPride.
Vrijwilligers Zaanse Regenboog ZaanPride. (Foto: )

ZaanPride: Out, Loud & Proud

Algemeen

ZAANSTAD - ZaanPride & De Zaanse Regenboogweek vindt dit jaar plaats van 3 tot en met 11 juni, met het thema Out, Loud en Proud.

Voor het thema Out, Loud & Proud is gekozen om duidelijk te maken dat iedereen het recht heeft om te zijn wie je bent en te houden van wie je wilt. ZaanPride is een pleidooi voor vrijheid, diversiteit en inclusie voor iedereen in de Zaanstreek. Stichtting de Zaanse Regenboog wil via de activiteiten laten zien dat Zaanstad een tolerante stad is die iedereen omarmt.

Het hoogtepunt van ZaanPride is de Zaanse Regenboogparade zaterdag 11 juni, door het centrum van Zaandam, met aansluitend festiviteiten in CC Bullekerk, de Damstraat en podium de Flux. Op de website van ZaanPride.nl staat het volledige actuele programma en alle informatie. Iedereen is van harte welkom!

Vlag mee met ZaanPride

De Zaanse Regenboog nodigt iedereen uit de Zaanse LHBTIQ+-community te supporten door deze week de regenboogvlag uit te hangen. Als fier teken van zichtbaarheid en solidariteit met de LHBTIQ+ Community en ZaanPride. Een speciale Zaanse Regenboog support vlag is te verkrijgen, à 15 euro, bij Party Corner, Westzijde 1, Zaandam. De opbrengst gaat naar de organisatie van ZaanPride, die geheel op vrijwilligers draait.

Programma 2022

Tijdens de Zaanse Regenboogweek zijn er tientallen activiteiten en events. Onder andere een unieke expositie bij Kunstuitleen en Galerie Art Zaanstad ‘Made in Dolland’ over de beeldtaal van Dolly Bellefleur, en Dolly’s optreden in CC Bullekerk. Een Queer Pub Quiz en Disco in Café het Pand - Queer picknick bij BIND op het Hembrugterrein - Het Zero Flags project in de Bieb Zaanstad, waar we aftellen naar een wereld waar homoseksualiteit in elk land normaal is - ZaanPride in LEGO bij HET aan de Westzijde - De fototentoonstelling ‘De Toekomst Is Paars’ in de Bieb van Krommenie - Een Roze dienst in de Kogerkerk - Een workshop weerbaarheid met Colourful Pride - Queer expositie en theatervoorstellingen van Gay&A bij Galerie PLAYroom in Zaandam - Een speciaal filmprogramma in filmtheater De Fabriek - Een Zaanse Bonte Avond in het Zaans Museum met dragworkshop, open podium en ‘The House of Hopelezz’ - Verschillende activiteiten in de ‘Roze Loper’ zorgcentra Evean en Zorgcirkel - En Regenboogwandelingen. 

Regenboogterrassen

Net als vorige jaar tijdens ZaanPride zijn er weer diverse Regenboogterrassen met speciaal voor de gelegenheid gebrouwen Zaans Pride bier door brouwerij HOOP in Zaandijk. Om samen te proosten op ZaanPride 2022.

Uitgebreide programmainformatie met locatie en tijden is te vinden op de website van ZaanPride.nl.

Binnen 5 minuten bijgepraat

over het laatste nieuws uit Zaanstad

Schrijf je hierin voor onze wekelijkse nieuwsbrief.

Wij verwerken uw gegevens zoals omschreven in onze privacyverklaring

Afbeelding
Sloeproeien bij Slag om de Zaan Uitgaan 24 jun, 09:09
Afbeelding
Tweede druk wandelgids ontdek heden en verleden van Krommenie Algemeen 24 jun, 09:01
Afbeelding
1,5 miljoen voor verduurzamen culturele instellingen Duurzaam 23 jun, 12:46
Afbeelding
‘Het contrast maakt het mooi en spannend’ Algemeen 23 jun, 12:02
Afbeelding
Volgende stap voor woningbouwplannen Slachthuisstraat Algemeen 23 jun, 11:40
Afbeelding
‘Alle deelnemers hebben ongelofelijk veel zin in het BouleVaart Festival’ Uitgaan 23 jun, 08:54
Afbeelding
Concert in Kerk van Krommeniedijk Uitgaan 23 jun, 08:46
Afbeelding
Hardloopfeest voor werkgevers én werknemers Sport 23 jun, 08:44
Afbeelding
Fietser en scooterrijder gewond in Westzaan 112-nieuws 23 jun, 02:27
Afbeelding
Brand op zolder van woning Zaandam 112-nieuws 22 jun, 21:17
Afbeelding
Steekincident in Zaandam 112-nieuws 22 jun, 13:04
Afbeelding
Zaanse textielkunstenares Giannina Rijsdijk schittert op ZomerSalon Royaal Uitgaan 22 jun, 12:01
Afbeelding
Optimist on Tour meert aan bij de Zaanse Schans Uitgaan 22 jun, 08:28
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Zaanstad

Op Rodi Zaanstad volg je het laatste nieuws uit Zaanstad. Rodi Zaanstad informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Zaanstad

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Zaanstad in je mailbox.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief