Expositie Seans Kunst in Bullekerk

Algemeen
Saens Kunst Collectief
Saens Kunst Collectief (Foto: Merlijn)

ZAANDAM - Saens Kunst exposeert tot 30 mei in de Bullekerk. Deze eerste expositie is te zien op vrijdag, zaterdag en zondag van 15.00 tot 18.00 uur. De toegang is gratis.

Zes leerlingen uit de kweekvijver van de Saense School voor Beeldende Kunst hebben zich verenigd in het Saens Kunst Collectief. Zij willen zich gezamenlijk presenteren door het organiseren van tentoonstellingen en workshops maar ook door deelname aan kunstmarkten.  

The Armed Man

Naast de expositie vindt zaterdag 21 mei om 20 uur een concert plaats: The Armed Man – ‘Mis voor de Vrede’, uitgevoerd door ZFC Zaandijk en A Capella Koor Cantabile.

Dit is een compositie voor solisten, koor en orkest van Karl Jenkins uit 1999. Hij schreef het voor het Royal Armouries Museum ter promotie van de vrede, voor de feesten naar aanleiding van het nieuwe millennium. Het werk werd voor het eerst uitgevoerd op 25 April 2000 in Londen en opgedragen aan de slachtoffers van de Kosovo crisis.

Tickets a € 15,00 zijn verkrijgbaar via https://www.zfc-zaandijk.nl/
Tickets zijn ook verkrijgbaar aan de deur. Kinderen tot 18 jaar betalen € 5,00.

The Story of Johnny Cash

Vrijdag 27 mei om 20.00 uur speelt de bekende meesterpianist en bandleider Alexander Broussard samen met Robbert H. Reijenga de liedjes van Johnny Cash. Voor deze gelegenheid wordt gespeeld met ‘full band bezetting’ en is het duo aangevuld met Dennis van Hoorn op drums, gitarist Theo van Niel jr. en (contra)bassist Evert Willemstijn.

Johnny Cash had een zeer lange carrière met de nodige ups and downs. Het huwelijk met June Carter, alcohol- en drugsverslavingen, het legendarische concert in de San Quentin gevangenis en nog veel meer komt voorbij in dit boeiende concert.

Tickets a € 22,50 zijn verkrijgbaar via https://bullekerk.nl/agenda/the-story-of-johnny-cash-alexander-broussard-robbert-h-reijenga/