Expositie portretten Camille van Neer in Zaansgroen

Algemeen
Afbeelding
(Foto: Aangeleverd)

ZAANDAM - Camille van Neer exposeert zijn portretten zaterdag 28 en zondag 29 mei in Zaansgroen.

Als kind al wilde Camille van Neer al beeldend kunstenaar worden. Toen hij als 18-jarige klaar was met het gymnasium, vonden zijn ouders dat hij een andere weg in moest slaan. Pas na de eeuwwende pakte hij ‘het metier’ weer op. Twee van zijn portretten hangen nu in het Amsterdam Museum.

Schilderen nam een vlucht

“Eigenlijk zonder dat mensen buiten mijn directe kennissen- en vriendenkring daar ooit van hoorden. Een jaar na het overlijden van mijn vrouw in 2014, nam het schilderen pas een echte vlucht. In een jaar tijd heb ik meer geschilderd en getekend dan in alle voorgaande jaren samen.” 

Beweging en communicatie

Zijn stijl is expressief, vaak figuratief, soms abstract. “Ik hou ervan na het schilderen nog steeds de stroken van de kwast te zien (en te voelen). Ik werk zowel graag met een beperkt als met een heel kleurrijk palet. Ik houd ervan om portretten te schilderen waaruit een diep gevoel spreekt,” aldus Camille. In zijn tekeningen en schilderijen spelen ‘beweging’ en ‘communicatie’ vaak een grote rol. 

Na een periode als kunstdocent op een particuliere school in Amstelveen en Sloten en naast zijn werk als portretschilder, begeleidt Camille momenteel zowel kinderen als volwassenen bij het verbeteren van hun tekenvaardigheden.  

Openingstijden expositie: 13.00-17.00 uur, vrij entree. Locatie: Zaansgroen, Zeemansstraat 54, een voormalige timmerfabriek in het centrum van Zaandam, op slechts 5 wandelminuten van station Zaandam NS.

Portret van Camille van Neer.
Portret van Camille van Neer.
Portret van Camille van Neer.
Portret van Camille van Neer.