Twee dagen Reuring in Westzaan

Algemeen
Volop reuring rond 't Regthuys.
Volop reuring rond 't Regthuys. (Foto: Dirk Karten)

ZAANDAM - ’t Reghthuys organiseert 21 en 22 mei twee dagen vol muziek, cultuur en sport.

Waarom? ’t Reghthuys wil de vele artiesten die tijdens de coronaperiode zo lang een podium moesten ontberen, een podium bieden. Dus op twee overdekte podia in de Kerkbuurt vinden twee dagen lang optredens plaats van orkesten, leerlingen van Fluxus en andere muziekscholen, koren, muziekdocenten, fanfare- en harmonie orkesten, slagwerkgroepen, artiesten, bandjes, zangers en zangeressen, toneelverenigingen, balletgroepen, accordeonverenigingen, koperensembles, brassbands, dansgroepen, Rock & Roll, en nog veel meer.

Optredens van half uur

Het programma voor zaterdag 21 mei start om 14.00 uur met een optreden van Wolter Kroes. Daarna volgt een bomvolle dag vol prachtige optredens van steeds 30 minuten. De Reuring eindigt rond 19.30 uur. Toegang voor het publiek is gratis maar een bijdrage voor de restauratie van ’t Reghthuys wordt op prijs gesteld.

Openluchtdienst

Zondag 22 mei staat in het teken van verbinding tussen Westzaan en Oostzaan. De dag begint om 10.00 uur met een openluchtdienst op het voormalige kerkhof ( bij slecht weer in de Grote Kerk). Voorganger is ds Cornelis Visser van de Grote Kerk. Een delegatie van de Kerkenraad uit Oostzaan zal hierbij aanwezig zijn. Na afloop van de dienst is er gelegenheid om samen koffie te drinken in de Torenstraat in Westzaan.

Fietstocht en voetbal

Om 11.00 uur zullen de burgemeesters Jan Hamming van Zaanstad en Marvin Polak van Oostzaan bij ’t Reghthuys het startsein geven voor de sportieve ontmoeting tussen de voetbalclubs uit West-en Oostzaan op het terrein van VV Westzaan; outdoor activiteiten voor de jeugd uit Oostzaan en Westzaan en de speciale fietstocht van Westzaan naar Oostzaan en weer terug langs de highlights van de Zaanstreek.

Vanaf 14.00 uur start weer het muzikale programma. Alle optredens staan vermeld op de website www.reghthuyswestzaan.nl.

Programma Reuring is te vinden op de website reghthuyswestzaan.nl