Expositie Goed bekeken biedt kunstige natuurfoto’s

Algemeen
De Exposanten Mieke Boon, Suzanne Groot, Loes Heerkens, Kees Jak, Jeroen Jansen, Kevin Kamphuis, Caston Kroon, Arnold Kuil, Marion Meyer, Maaike Ouwehand, Sjaak Peters, Lisetta Rosita, Willeke Scholz, Henk Tummers, Ed Vermeulen en Ria Vermeulen met Tim Knol tijdens de opening.
De Exposanten Mieke Boon, Suzanne Groot, Loes Heerkens, Kees Jak, Jeroen Jansen, Kevin Kamphuis, Caston Kroon, Arnold Kuil, Marion Meyer, Maaike Ouwehand, Sjaak Peters, Lisetta Rosita, Willeke Scholz, Henk Tummers, Ed Vermeulen en Ria Vermeulen met Tim Knol tijdens de opening. (Foto: Aangeleverd)

ZAANDAM – In de FluXus muziekschool is op dit moment de expositie ‘Goed bekeken’ te zien. De 28 foto’s laten op kunstige wijze de natuur zien en zijn gemaakt door cursisten van netwerkdocent fotografie Tim Knol. De expositie is t/m september te bezoeken tijdens de openingstijden van FluXus.

De expositie geeft een goed beeld van wat de cursisten inspireert. De onderwerpen zijn vrijelijk gekozen, enkele zijn als opdracht tijdens de lessen gemaakt. “Het valt op dat de meeste fotografen de natuur intrekken om vogels, insecten of andere dieren te spotten,” vertelt Tim. “Bijzonder zijn ‘De IJsvogel’ van Arnold Kuil en ‘De Kikker’ van Kees Jak. Je merkt dat de fotografen met passie en een kennersoog bezig zijn geweest met hun hobby.” 

Leren zien

Hoewel de basiscursus het hanteren van een camera behandelt, gaat het toch vooral om het leren zien van boeiende objecten of taferelen. Daarom bespreekt de docent niet alleen welke knoppen op de camera essentieel zijn (dat zijn er uiteindelijk maar drie). “Vergeet de toeters en bellen, concentreer je op het beeld. Niet de camera maakt de foto; het is de fotograaf die het beeld bepaalt. Iedereen kijkt, maar fotografen leren om meer te zien!” aldus Tim.

Terug in muziekschool

Linda Willemszoon, programmacoördinator bij FluXus: “Het is fijn dat we weer kunnen exposeren in de FluXus muziekschool, nadat het gebouw is opgeknapt. De lange muren zijn zeer geschikt. De exposities zijn gelinkt aan muziek en de mensen die er komen, want Tim is, naast netwerkdocent, zelf ook leerling op de muziekschool.” In september start Tim weer een nieuwe cursusreeks. Kijk voor meer info op fluxus.nl/voor-jou. Locatie FluXus: Westzijde 146.