Danielle van Assema (links) helpt Oekraine-vluchteling Nikolai Fedotov bij het inpakken van de medische hulpgoederen. Voor de rollator was dit keer helaas geen ruimte meer.
Danielle van Assema (links) helpt Oekraine-vluchteling Nikolai Fedotov bij het inpakken van de medische hulpgoederen. Voor de rollator was dit keer helaas geen ruimte meer. (Foto: Marga Esser).)

‘Deze steun is enorm belangrijk voor ons’

Algemeen

WORMERVEER – Het zonnetje schijnt aangenaam deze dinsdagmiddag als Danielle van Assema vanuit de OLVG-kerk aan de Markstraat samen met Nikolai Fedotov enkele dozen naar zijn auto brengt.

Net als enkele weken geleden heeft Danielle, bekend keramiste uit Wormer, medische hulpgoederen ingezameld voor Oekraïne.

Samen met de Oekraïner Oleksandr Chudinov, die al tien jaar in Nederland woont en sinds enkele maanden als vrijwilliger werkzaam is bij Help Ukraine Center, heeft ze deze inzamelingsactie opgezet.

Nikolai, die begin dit jaar samen met zijn vrouw en dochter Oekraïne is ontvlucht, rijdt zaterdagochtend richting Berlijn. ‘Of ik rijd alleen of we gaan met meerdere auto’s naar Duitsland’, zegt Nikolai. Nadat de lading in Berlijn bij het Help Ukraine Center is gesealde, worden de spullen overgeladen op andere auto’s. ‘Dan gaan de spullen naar ziekenhuizen of klinieken in Oekraïne.’

Enorm belangrijk

De auto van Nikolai is tjokvol als hij richting zijn voorlopige woonplaats Hilversum vertrekt. Hij is blij met de spullen. ‘Alles is welkom. En deze steun in de vorm van goederen is enorm belangrijk voor ons’, zegt hij. Danielle vult aan. ‘Vooral tourniquets, nodig bij amputaties, zijn welkom. Dankzij donaties heb ik er dit keer negen stuks kunnen kopen.’

Danielle is voor nu klaar met inzamelen, maar medische hulpgoederen blijven welkom. ‘Maar mocht er weer een grote partij ingezameld zijn, kan ik Oleksandr weer inschakelen om vervoer regelen.’

Op www.helpukraine.center (Engelstalig) staat meer informatie. Of kijk op de LinkedIn-pagina van Danielle van Assema-Urn to Be.

Binnen 5 minuten bijgepraat

over het laatste nieuws uit Zaanstad

Schrijf je hierin voor onze wekelijkse nieuwsbrief.

Wij verwerken uw gegevens zoals omschreven in onze privacyverklaring

Afbeelding
‘Alle deelnemers hebben ongelofelijk veel zin in het BouleVaart Festival’ Uitgaan 23 jun, 08:54
Afbeelding
Concert in Kerk van Krommeniedijk Uitgaan 23 jun, 08:46
Afbeelding
Hardloopfeest voor werkgevers én werknemers Sport 23 jun, 08:44
Afbeelding
Fietser en scooterrijder gewond in Westzaan 112-nieuws 23 jun, 02:27
Afbeelding
Brand op zolder van woning Zaandam 112-nieuws 22 jun, 21:17
Afbeelding
Steekincident in Zaandam 112-nieuws 22 jun, 13:04
Afbeelding
Zaanse textielkunstenares Giannina Rijsdijk schittert op ZomerSalon Royaal Uitgaan 22 jun, 12:01
Afbeelding
Optimist on Tour meert aan bij de Zaanse Schans Uitgaan 22 jun, 08:28
Afbeelding
Nol & Debora in ‘de Bul’ Uitgaan 22 jun, 08:21
Afbeelding
Expositie Schilderskring Zaanstreek Noord in Weefhuis Uitgaan 22 jun, 08:14
Afbeelding
HV Zaanstreek viert 60-jarig bestaan Sport 21 jun, 13:55
Afbeelding
Open Tuinendagen in Westzaan Algemeen 21 jun, 13:08
Afbeelding
‘Molenaarsambacht heeft onder jongeren zeker toekomst’ Algemeen 21 jun, 13:01
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Zaanstad

Op Rodi Zaanstad volg je het laatste nieuws uit Zaanstad. Rodi Zaanstad informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Zaanstad

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Zaanstad in je mailbox.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief