Zomerse schapenmode

Nieuws
Schapen scheren.
Schapen scheren. (Foto: Myriams Fotos)

ZAANDAM - Zondag 22 mei, van 11 tot 16 uur, gaan de schapen naar de kapper. Of eigenlijk: de kapper komt naar ze toe. Of nóg preciezer: de schapenscheerder komt naar Stadsboerderij Darwinpark. De schapen verheugen zich er al enorm op dat ze straks weer lekker in hun zomerse outfit kunnen rondlopen. 

Omdat het zo’n feestelijke activiteit is, maken ze er op de boerderij een leuk uitstapje van voor het hele gezin. Er komen een stormbaan en een springkussen op het terrein te staan. Bezoekers kunnen poffertjes, ijs en suikerspinnen eten. En koffie, thee of limonade drinken.

Verder zijn er diverse demonstraties en leuke knutselactiviteiten. Aan de medewerkers kun je vragen stellen over de boerderijdieren en misschien worden bezoekers zo enthousiast dat ze vrijwilliger willen worden. Extra handen zijn altijd bruikbaar. Sowieso is het heerlijk over het boerderijterrein én de natuurspeelplaats te lopen. De weersverwachting is goed, dus trek zelf ook je zomerse outfit aan! De toegang is gratis, voor de activiteiten wordt een kleine bijdrage gevraagd.

Kleed-je-goed

En als je er dan toch ben, loop dan ook even door naar het Natuurmuseum. Daar kun je de tentoonstelling Kleed-je-goed bezoeken - een expositie over de wereld van kleding. 

Locatie: Stadsboerderij Darwinpark, De Weer 31 & Natuurmuseum E. Heimans, Thijssestraat 1.