Financiering VR-game Re: Action tegen steekgeweld onder jongeren is rond

Algemeen
Re: Action zal rond januari 2023 klaar zijn om te spelen.
Re: Action zal rond januari 2023 klaar zijn om te spelen. (Foto: aangeleverd)

REGIO - De financiering voor Re: Action is na negen maanden werven gereed om door ontwikkeld te worden. Gemeenten Zaanstad, Alkmaar, Schagen, Texel, Hollands Kroon, Den Helder, Hoorn, Beverwijk en Heemskerk dragen financieel bij aan het project. Re: Action is een digitale wereld waar jongeren keuzes kunnen maken die invloed hebben op de gebeurtenissen in de game. De jongeren worden voor dilemma’s geplaatst om gewelddadige situaties op straat niet te laten gebeuren. Het steekgeweld onder jongeren is een groot probleem.

De Bestuurder van MEE & de Wering Rob Hartings: “We komen nog iets te kort. Daarom gaan we door met werven, maar we starten wel met de ontwikkeling. Gelukkig is er veel draagvlak vanuit het veld. Veel gemeenten uit Noord-Holland dragen financieel bij. Het softwarebedrijf AdSysCo en welzijnsinstellingen zijn ook enthousiast, en willen de game graag gebruiken zodra die klaar is.” Het Ministerie van Justitie & Veiligheid neemt de helft van de ontwikkelingskosten voor zijn rekening. 

‘De kracht is samenwerken’ 

De kracht van dit project is samenwerken, stelt Hartings. “Waarom allemaal zelf het wiel uitvinden? We willen dat het steekgeweld ophoudt. Liefst in heel Nederland. Daarom maken we een bedienmodel waar alle gemeenten in Nederland gebruik van kunnen maken”. De preventieve VR-game is naar verwachting in januari 2023 voor elke groep acht van de basisschool en brugklas van het voortgezet onderwijs beschikbaar, onder begeleiding van jongerenwerkers uit die gemeenten. 

Meer informatie en de link tot aanmelden is te vinden via https://www.meewering.nl/actueel/reaction/?utm_source=LinkedIn&utm_medium=website&utm_campaign=reaction