Bas van Lienen, Raijer en Martijn Mooij (v.l.n.r.) heten bezoekers van harte welkom in de 2000 m2 grote showroom van MCB Meubelen.
Bas van Lienen, Raijer en Martijn Mooij (v.l.n.r.) heten bezoekers van harte welkom in de 2000 m2 grote showroom van MCB Meubelen. (Foto: Dirk Karten)

Oer-Zaanse MCB Meubelen aan Westzijde in Zaandam stelt al 42 jaar klant centraal

Algemeen

ZAANDAM – “Heeft u ook een leuke set meubelen? Wij hebben net onze eerste woning gekocht en moeten nog veel inrichten”, vraagt een jong stel aan de verkoopadviseur. Die zegt: “Jullie zijn precies aan het juiste adres. Want van trendy salontafel tot slaapkamer en van pcv-vloerbedekking tot kekke sierkussen; je vindt bij ons alles wat je zoekt onder één dak. MCB Meubelen is al 42 jaar een begrip in de Zaanstreek.”

Je kunt geen bankstel via internet kopen

Even als echte Zaankanters onder elkaar: wie heeft er nog nooit wat bij de ‘Meubel Centrale Breedweer’ gekocht voor zijn interieur? Want ‘de MCB’ bestaat al 42 jaar en mag gerust het predicaat ‘begrip’ krijgen. Vader Maarten Mooij legde de basis voor een echt Zaanse woonwinkel waar oprecht met de klant wordt meegedacht. Veel ondernemers nemen het woord ‘service’ wel in de mond, maar als het erop aan komt…


Kijkje in de 2000 m2 grote showroom. 

Industrieel

“We zijn van origine ‘eikenboeren’. Toen we in december 1980 op de Breedweer in Koog aan de Zaan begonnen, waren eiken meubelen de trend. Die tijd is bij ons allang voorbij. Kijk maar rond in de showroom. De hoofdmoot van onze collectie valt onder ‘industrieel”, vertelt Martijn Mooij (50). Hij drijft samen met zijn broer Raijer (57) MCB Meubelen, gevestigd op de Westzijde 67 in Zaandam.

Manier van zakendoen

“Je vraagt wat de kracht van onze manier van zakendoen is? Dan moet ik toch echt service zeggen. En ja, dat kost ons soms geld. Maar miljonair worden we toch niet in de meubelen. We verdienen er een goede boterham mee. En dat is genoeg”, stelt Martijn open.


Het pand van MCB Meubelen aan de Veerdijk. 

De vraag van de klant serieus nemen. Meedenken. Eerlijk zijn en je woorden nakomen. En goede kwaliteit leveren. De basis voor 42 jaar MCB Meubelen.

Op zoek naar een relaxfauteuil? Bij MCB Meubelen keuze genoeg!

De relaxfauteuils…

“Ja, de relaxfauteuils in onze etalage… Van etaleurs hebben we al vaak te horen gekregen ‘haal ze daar toch weg’. Maar juist omdat ze daar al jaren staan, weten de mensen die zo’n stoel zoeken ons goed te vinden. En dat merken we in de positieve verkoopcijfers”, lacht Martijn.

Ondertussen overlegt zijn broer met een echtpaar die een complete slaapkamer heeft gekocht. Van PVC vloer tot zonwering, van kussens tot linnenkast. Een grote glimlach verschijnt op het gezicht van de kopers als er spontaan wat euro’s van de rekening afgaan. Ook dat aspect van zakendoen met MCB Meubelen weten inmiddels al vele kopers van jong tot ouder. De manier waarop vader Maarten meedacht met goede klanten, wordt trouw voortgezet door de broers.


Sierkussen nodig? Keuze genoeg!

Meedenken

Over een voorbeeld noemen van meedenken hoeven de broers niet lang na te denken. “Gisteren kwam iemand een vriendin meegenomen om een stoel uit te zoeken. Die had op een stoel gezeten die lekker zat én met een bepaalde kleur stof was bekleed. Ze wilde precies zo’n exemplaar hebben. In plaats van in onze winkel een keuze te moeten maken in de gewenste bekleding, hebben we gewoon een staal meegegeven. Zo kon ze thuis rustig een keuze maken.”

Verrassend

Wie denkt ‘MCB Meubelen is er alleen voor de ouderen’ vergist zich oprecht. Ook voor de inrichting van je eerste woning – van woon- tot slaapkamer en van vloer- tot raambekleding – is er van alles te vinden in de 2000 m2 grote woonwinkel.


MCB Meubelen: ook voor kapstokken en boekenplanken het juiste adres. 

“We horen vaak de reactie ‘wat is jullie collectie verrassend’. MCB Meubelen mag dan al 42 jaar bestaan, we zijn niet stil blijven staan maar innoveren continue. Zo volgen we bij het samenstellen van ons aanbod de hedendaagse woontrends. We gaan uiteraard naar woonbeurzen. Luisteren goed naar de mening van jongeren om ons heen in het negen man sterke team. Wat je bij woonprogramma’s op tv ziet, staat vaak bij ons in de showroom”, aldus Raijer.

Eigen montagedienst

Goed om daarbij te weten; MCB Meubelen heeft een eigen montagedienst. Bezorgen is gratis. (scheelt toch al snel vijftig euro).

De broers beseffen dat 42 jaar MCB Meubelen geen echte jubileumdatum is. Maar ja, iets met de naam corona gooide twee jaar geleden roet in het eten om de mijlpaal feestelijk te vieren. Het geeft ook aan hoe kwetsbaar je bent als ondernemer. Meebewegen met de markt, goed inspelen op de vraag van je doelgroep en eerlijke service bieden hebben er wel voor gezorgd dat deze oer-Zaanse zaak nog springlevend is. En de toekomst?

Toekomst

“Fysieke meubelwinkels blijven altijd bestaan. Je kunt geen bankstel via internet kopen. Die moet je zelf zien. Erop zitten. Het hele plaatje ervaren. We zitten hier op de Westzijde op een prima A-locatie. Genoeg parkplaatsen om de hoek. En met onze Bas (Van Lienen) in het team, zit het ook goed wat betreft de toekomst. Toch Bas?”

Die heeft nu even geen tijd want een leverancier klopt aan. Nou vooruit, wel even samen op de foto. “Ik wil toch nog even kijken naar de kleur van de bank die ik heb besteld”, vraagt een klant achter de rug van de fotograaf aan de mannen. En weg zijn ze. De klant is koning…

Kijk voor het aanbod en de actuele levertijden op www.mcbmeubelen.nl


Ook  voor trendy verlichting, bijvoorbeeld boven de eettafel, is MCB Meubelen het juiste adres.

Vader Maarten Mooij begon 42 jaar geleden MCB Meubelen aan de Breedweer.
Sierkussen nodig? Keuze genoeg.
 Het pand aan de Veerdijk in Wormer.
Ook voor kapstokken en boekenplanken is MCB Meubelen het juiste adres.
Kijkje in de showroom.
Volop keuze in relaxfauteuils.
MCB Meubelen: 2000 m2 aan showroom vol trendy meubelen en woonartikelen.

Binnen 5 minuten bijgepraat

over het laatste nieuws uit Zaanstad

Schrijf je hierin voor onze wekelijkse nieuwsbrief.

Wij verwerken uw gegevens zoals omschreven in onze privacyverklaring

Afbeelding
Sloeproeien bij Slag om de Zaan Uitgaan 24 jun, 09:09
Afbeelding
Tweede druk wandelgids ontdek heden en verleden van Krommenie Algemeen 24 jun, 09:01
Afbeelding
1,5 miljoen voor verduurzamen culturele instellingen Duurzaam 23 jun, 12:46
Afbeelding
‘Het contrast maakt het mooi en spannend’ Algemeen 23 jun, 12:02
Afbeelding
Volgende stap voor woningbouwplannen Slachthuisstraat Algemeen 23 jun, 11:40
Afbeelding
‘Alle deelnemers hebben ongelofelijk veel zin in het BouleVaart Festival’ Uitgaan 23 jun, 08:54
Afbeelding
Concert in Kerk van Krommeniedijk Uitgaan 23 jun, 08:46
Afbeelding
Hardloopfeest voor werkgevers én werknemers Sport 23 jun, 08:44
Afbeelding
Fietser en scooterrijder gewond in Westzaan 112-nieuws 23 jun, 02:27
Afbeelding
Brand op zolder van woning Zaandam 112-nieuws 22 jun, 21:17
Afbeelding
Steekincident in Zaandam 112-nieuws 22 jun, 13:04
Afbeelding
Zaanse textielkunstenares Giannina Rijsdijk schittert op ZomerSalon Royaal Uitgaan 22 jun, 12:01
Afbeelding
Optimist on Tour meert aan bij de Zaanse Schans Uitgaan 22 jun, 08:28
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Zaanstad

Op Rodi Zaanstad volg je het laatste nieuws uit Zaanstad. Rodi Zaanstad informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Zaanstad

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Zaanstad in je mailbox.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief