Basisschoolleerlingen krijgen stoomcursus ‘hoe bouw ik een tentoonstelling?’

Algemeen
Is kunst moeilijk?! Nee hoor, creëren kun je leren.
Is kunst moeilijk?! Nee hoor, creëren kun je leren. (Foto: aangeleverd)

ZAANSTAD - Is kunst moeilijk?! Nee hoor, creëren kun je leren. Dat is precies wat 42 basisschoolleerlingen van scholen uit Wormer de afgelopen maanden hebben gedaan. In een samenwerkingsproject tussen het Zaans Museum, FluXus en Brede School Wormerland maakten bovenbouwleerlingen van zes basisscholen uit Wormer kennis met de rijke kunstcollectie van het Zaans Museum.

Met daarin werken van beroemde kunstenaars zoals Monet en Jan Verkade en ontwerpers als Piet Zwart en Cees Dekker. Na deze inspiratiesessies gingen de leerlingen onder leiding van kunstvakdocenten aan het werk, op zoek naar hun eigen verhaal, techniek en stijl.

Presentatie Zaans Museum

Op woensdag 8 juni komen de leerlingen met hun kunstwerk naar het Zaans Museum om daar na een stoomcursus ‘hoe bouw ik een tentoonstelling’, onder leiding van de museummedewerkers hun eigen presentatie op te bouwen. Alles onder hoge druk, want aan het einde van de middag komen ouders en bekenden voor de officiële opening. Tot en met 22 juni zijn de werken op de vide in het museum voor alle bezoekers te bewonderen.

Deelnemende basisscholen

Aan dit project deden mee: ICBS Wormerwieken, IKC De Eigen Wijs, OBS De Eendragt, OBS De Harpoen (Jisp), OBS Weremere en OBS Wijdewormer (Neck). De begeleidende kunstvakdocenten zijn: José Conijn (ruimtelijke vormgever met focus op recycling en kunstdocent), Lizet Heijboer (grafisch ontwerper en beeldend kunstenaar), Paulien Heemskerk (interieurarchitect én Beroepskunstenaar In de Klas) en Sjors Knol (beeldend vormgever, kunstdocent en verzamelaar van ideeën).