Flyball wedstrijden voor ‘bal-gekke honden’ en hun baasjes bij W.I.K.

Algemeen
F;ly
F;ly (Foto: aangeleverd)

ZAANDAM - Hondensportvereniging W.I.K. (Willen Is Kunnen) houdt op zondag 26 juni een officiële Flyball wedstrijd voor honden. Deze vrolijke hondensport wordt gehouden op het Kuilpad 6 te Zaandam. Tussen 11.00 en 15.00 worden er wedstrijden gelopen. 

Flyball  bestaat uit vier hindernissen. De hond die gek is op ballen apporteren wordt geleerd om zo snel mogelijk via de hindernissen naar een ballenapparaat te gaan, het apparaat te bedienen zodat de bal te voorschijn komt, deze te vangen en daarna weer via de hindernissen naar de baas terug te rennen. Gegarandeerd plezier voor hond én  baasje. 

In een wedstrijd strijden twee teams van vier honden in twee banen naast elkaar om de snelste tijd. Een team bestaan uit een coach, balenlader en de vier honden met hun baas. Twee teams strijden tegen elkaar in twee banen naast elkaar. Het team dat als eerste de vier honden foutloos over de finish heeft, is de winnaar.

Flyball is wel veel meer dan ‘balletjes vangen’, het is een spannende, energieke sport waar voor getraind moet worden aldus WIK. Flyball is geschikt voor alle honden die volledig uitgegroeid zijn en die dol zijn op ballen vangen en apporteren én hun minstens zo bal-gekke bazen. Een echte uitdaging voor hond en baas.

Spreekt deze leuke vorm van hondensport je aan en ben je nieuwsgierig om dit eens in levende lijve te zien, kom dan zondag 26 juni naar WIK.

Zie ook https://www.hsvwik.nl/