Klassieke Parels in Bullekerk

Algemeen
Het Zaanse trio John Meijer, Fred Snel en Ruud Luttikhuizen.
Het Zaanse trio John Meijer, Fred Snel en Ruud Luttikhuizen. (Foto: Aangeleverd)

ZAANDAM - Het Zaanse trio met zanger/gitarist John Meijer, contrabassist/basgitarist Fred Snel en pianist/organist Ruud Luttikhuizen speelt 3 juli klassiekers uit de Nederlandse en internationale lichte muziek. 

Luisterliedjes van Robert Long, Frans Halsema, Udo Jürgens en Wim Sonneveld, afgewisseld met uptempo stukken van Michael Bublé, Don McLean, Stephen Bishop en Frank Sinatra. Het grote orgel van de Bullekerk wordt met onder meer ‘A whiter Shade of Pale’ van Procol Harum geïntegreerd in het veelzijdige concert waarbij alle muzikale ruimte is voor improvisatie en een direct en ongedwongen contact met het publiek. 

Het Zaanse trio

John Meijer werkte met onder anderen George Baker, Anny Schilder, Piet Veerman, Jan Smit, Harry Slinger en de laatste zes jaar van hun bestaan met de Nederlandse succesformatie BZN. 

Fred Snel begon in de klassieke en jazzwereld, speelde jarenlang met de Amerikaanse zanger Don McLean en in theatershows van Ramses Shaffy en Liesbeth List, Marco Bakker en Mini & Maxi. 

Ruud Luttikhuizen is een gerenommeerd pianist/begeleider, veelgevraagd orkestleider en koordirigent die zowel het klassieke touché als de wereld van de lichte muziek tot in de perfectie beheerst. Bullekerk, Westzijde 75, 1506 ED Zaandam, 0628681804.