Ondernemerstalkshow NV Zaanstad 11 juli in Bullekerk

Algemeen
Talkshow NV Zaanstad met Jaap Sluis en Rosalie Smit, met als gast Lennart Graaf.
Talkshow NV Zaanstad met Jaap Sluis en Rosalie Smit, met als gast Lennart Graaf. (Foto: Aangeleverd)

Tijdens de NV Zaanstad wordt op basis van interviews het ondernemen in stad en streek belicht. De NV Zaanstad is gratis toegankelijk. Na een inloop vanaf 16.30 uur vindt van 17.00 tot 18.00 uur de talkshow plaats en kan er aansluitend tot 19.00 uur worden nagepraat en geborreld.       

ZAANDAM - In de Bullekerk in Zaandam wordt maandag 11 juli de ondernemerstalkshow NV Zaanstad gehouden. Dat gebeurt op initiatief van het Leerwerkloket Zaanstreek Waterland en de gemeente Zaanstad. 

Ondernemende geesten

De interviews worden gedaan door Jaap Sluis en Rosalie Smit. De NV-redactie richt zich in de programmering op alle gemeentedelen en branches en kiest voor zo veel mogelijk variatie. Mannen, vrouwen, starters, eenpitters, zoekend, gearriveerd, eigen baas, loondienst, enz. De uitdaging ligt vooral in het belichten van verborgen kracht en kansen en het waar mogelijk tot stand brengen van interessante dwarsverbanden. De NV Zaanstad is géén businessclub, netwerkorganisatie of belangenbehartiger, maar een ongebonden podium waar ondernemers en anderen die ondernemend van geest zijn elkaar kunnen treffen.

Gasten

Te gast zijn 11 juli (sport)ondernemer Dempsey Tamara van de Thrive Academy, Ellen van der Veekens van het Zaanse familiebedrijf Gebr. Van der Veekens en concerndirecteur Lennaart Graaff van de gemeente Zaanstad.

Dempsey Tamara

Dempsey Tamara groeide op in Wormer en ging als twintiger naar de VS waar hij in het american football terecht kwam. Vervolgens was hij actief in de bobsleesport en nog veel méér. Hij werd ondernemer in de fitnessbranche en was succesvol met een sportschool in Wormerveer. Die had zwaar te lijden onder corona. In het voorjaar begon Dempsey in Zaandam met anderen de Thrive Aacademy. Specifiek gericht op ondernemers. Als mensen persoonlijke sterker zijn – zowel fysiek als mentaal – merken ze dat in hun werk, zegt Dempsey die in de NV uitlegt waarom werkgevers en werknemers er baat bij kunnen hebben.

Lennart Graaf

Van Lennart Graaff wordt wel gezegd dat hij mensen en organisaties in beweging brengt en complexe opgaven structureert. En dat hij de basis legde voor de ontwikkeling van verschillende radicale projecten, zoals Het Nieuwe Dorp (Arnhem), The Dutch Mountains (Brainport Eindhoven), The Dutch Windwheel (Rotterdam) en de werkomgeving van Heineken in Zoeterwoude. Hij werkte eerder als hoofd bedrijfsbureau, programmaleider Integrale Ruimtelijke Projecten en interim-manager bij de provincie Zuid-Holland. Sinds mei 2021 is Lennart Graaff concerndirecteur bij de gemeente Zaanstad.

Ellen van der Veekens

Je hebt er veel van in de Zaanstreek: familiebedrijven die van vader op zoon en moeder op dochter hun zaken doen. Vaak tientallen jaren lang. Zoals Gebr. Van der Veekens BV uit Zaandam. Een aannemingsbedrijf in de grond-, weg- en waterbouw. Opgericht in 1951 en op basis van een rijke traditie werkend aan de toekomst. Met oog voor innovatie, nieuwe vormen van samenwerking, veiligheid en scholing. In 2019 won Gebr. Van der Veekens de Zaanse Ondernemersprijs. In de NV Zaanstad vertelt Ellen van der Veekens over hard werken, de betrokkenheid van het bedrijf bij de Zaanstreek en de grote waarde van gemotiveerde vakmensen.

De toegang is gratis. Belangstellenden wordt gevraagd zich vooraf aan te melden via www.nvzaanstad.nl of een mailtje naar sluis@decoalitie.nl. Bezoekers zijn vanaf 16.30 uur welkom in de Bullekerk aan de Westzijde 75 in Zaandam.