Inzamelactie voor Oekraïense vluchtelingen in Polen en Moldavië

Algemeen
Gezocht: gevulde toilettassen en lakenpakketten voor vluchtelingen in Polen en Moldavië.
Gezocht: gevulde toilettassen en lakenpakketten voor vluchtelingen in Polen en Moldavië. (Foto: Aangeleverd)

REGIO - Deze week is een inzamelactie gestart voor Oekraïense vluchtelingen die in Polen en Moldavië verblijven. Er wordt vooral gevraagd naar gevulde toilettassen en lakenpakketten.

Sinds de oorlog in Oekraïne vangt Polen meer dan 2 miljoen vluchtelingen op. Ook Moldavië opende de grenzen voor de ongekende stroom ontheemden. Speciaal voor deze groep vluchtelingen -die vooral uit vrouwen en kinderen bestaat- kunnen Nederlandse gezinnen iets betekenen door een gevulde toilettas en een lakenpakket te doneren.

De Nederlandse organisatie Because we Carry bekommert zich al jaren over (zwangere) vrouwen en kinderen die moeten vluchten. Deze week en volgende week zamelen vrijwilligers van de organisatie de lakenpakketten en gevulde toilettassen in.

Inzamelpunten

In heel Nederland zijn inzamelpunten van start gegaan. Vrijwilligers van Because we Carry zorgen er vervolgens voor dat jullie gift op 16 juli wordt bezorgd in Weesp, van waaruit de hulpgoederen naar de juiste plek worden gezonden. In Noord-Holland kunt u terecht in Alkmaar en Amsterdam.

Kijk op www.becausewecarry.nl voor meer info en een inzamelpunt in jouw omgeving.