Genieten tijdens het fietsrondje over de Omringdijk.
Genieten tijdens het fietsrondje over de Omringdijk. (Foto: Le Champion)

’n Skoftig mooi tochie over de Omringdijk

Algemeen

REGIO - Bijna 2.000 enthousiaste fietsers stonden zondag 3 juli aan de start van de 11e editie van de Ronde van de Westfriese Omringdijk – georganiseerd door Le Champion. Met een kleine bries en een lekker zonnetje startten de deelnemers vanaf een van de maar liefst vijf startlocaties: Alkmaar, Hoorn, Enkhuizen, Medemblik en Schagen.Vanaf daar waagden de fietsers zich aan 50, 80 of 135 km over de Grôte Daikboekel.

Terwijl menig Nederlander zich nog een keer omdraait op de zondagmorgen, kon vanaf 8.00 uur worden gestart aan dit gezellige wielerevenement over de Westfriese Omringdijk. Jan Willem Mijderwijk, Eventmanager bij Le Champion: ‘Wat deze tocht zo bijzonder maakt, is het historische aspect. De Westfriese Omringdijk is een verbinding van dijken om onze regio en uitermate geschikt voor een wielerevenement als de Ronde van de Westfriese Omringdijk. De dijk biedt veel prachtige vergezichten over het water en de weilanden. En dat is écht prachtig fietsen. Samen met onze vrijwilligers is er weer een prachtig evenement georganiseerd. Dat maakt mij heel trots!”

Grôte Daikboekel

De langste en populairste afstand voerde de deelnemers over de 126 km lange Omringdijk, langs onder andere de karakteristieke molens van Rustenburg, het weidse IJsselmeer en het Stoommachinemuseum in Medemblik. Deelnemers aan de kortere afstanden - 80 en 50 km - fietsten over een deel van de Omringdijk en maakten kennis met de typisch Westfriese cultuur in het binnen de dijk gelegen gebied.

Onderweg werden de deelnemers bij de diverse verzorgingsposten in de watten gelegd met heerlijke versnaperingen. De verzorging, het prachtige fietsweer en de gezelligheid onder de deelnemers, toeschouwers en vrijwilligers maakten het weer een geslaagd evenement.

Goede doel: KWF

Het goede doel van de Ronde van de Westfriese Omringdijk is KWF Kankerbestrijding. Al sinds 1949 bestrijdt KWF kanker. En met succes. Gelukkig is er in al die tijd veel veranderd. Kanker is steeds beter te genezen. Maar ondertussen krijgen ook steeds meer mensen met de ziekte te maken. Dat vraagt om een nieuwe kijk op kanker, en dus een nieuwe rol voor KWF. Zij bestrijden niet alleen deze ziekte maar zetten zich ook in voor een beter leven mét kanker. De deelnemers van de Ronde van de Westfriese Omringdijk hebben voor KWF Kankerbestrijding het bedrag van € 5.957,50 opgehaald.

De 12e editie van de Ronde van de Westfriese Omringdijk is zondag 2 juli 2023. Meer informatie: www.rondevandewestfrieseomringdijk.nl.

Vond je dit interessant?

Word wekelijks binnen 5 minuten bijgepraat
over het laatste nieuws uit Zaanstad

Wij verwerken jouw gegevens zoals omschreven in onze privacyverklaring

Afbeelding
Last-minute training DtD bij AV Zaanland Sport 9 uur geleden
Afbeelding
Mini Dam tot Damloop met twee startlocaties Sport 10 uur geleden
Afbeelding
Rembrandt by Night in Bullekerk Uitgaan 11 uur geleden
Afbeelding
Winkeldief verstopt zich in sloot 112-nieuws 16 uur geleden
Afbeelding
Auto te water in Assendelft 112-nieuws 19 uur geleden
Afbeelding
Inschrijving eerste editie Noord-Hollandse Circulaire Innovatie Top 20 geopend Algemeen 16 aug, 15:26
Afbeelding
Open huis bij Volkstuinvereniging Krommenie Algemeen 16 aug, 14:17
Afbeelding
Kalverpolder wandeltocht Algemeen 16 aug, 14:13
Afbeelding
Zaandammer Jan Geerling brengt op sterfdag ode aan The King of Rock and Roll Algemeen 16 aug, 08:14
Afbeelding
‘Zaan de Wandel geeft heel veel energie’ Algemeen 15 aug, 14:37
Afbeelding
Zaantheater zoekt vrijwilligers voor jongeren flexpool Werken 15 aug, 14:30
Afbeelding
Tweederde Noord-Hollanders optimistisch over eigen bijdrage klimaat Duurzaam 15 aug, 13:13
Afbeelding
Waar moet je op letten bij de aanschaf van een nieuwe keuken? Algemeen 15 aug, 11:40
Digitale krant
Het laatste nieuws uit Zaanstad

Op Rodi Zaanstad volg je het laatste nieuws uit Zaanstad. Rodi Zaanstad informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Zaanstad

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Zaanstad in je mailbox.

Blijf net zoals 10.000 andere Nederlanders up-to-date Schrijf je in voor onze nieuwsbrief