Genieten tijdens het fietsrondje over de Omringdijk.
Genieten tijdens het fietsrondje over de Omringdijk. (Foto: Le Champion)

’n Skoftig mooi tochie over de Omringdijk

Algemeen

REGIO - Bijna 2.000 enthousiaste fietsers stonden zondag 3 juli aan de start van de 11e editie van de Ronde van de Westfriese Omringdijk – georganiseerd door Le Champion. Met een kleine bries en een lekker zonnetje startten de deelnemers vanaf een van de maar liefst vijf startlocaties: Alkmaar, Hoorn, Enkhuizen, Medemblik en Schagen.Vanaf daar waagden de fietsers zich aan 50, 80 of 135 km over de Grôte Daikboekel.

Terwijl menig Nederlander zich nog een keer omdraait op de zondagmorgen, kon vanaf 8.00 uur worden gestart aan dit gezellige wielerevenement over de Westfriese Omringdijk. Jan Willem Mijderwijk, Eventmanager bij Le Champion: ‘Wat deze tocht zo bijzonder maakt, is het historische aspect. De Westfriese Omringdijk is een verbinding van dijken om onze regio en uitermate geschikt voor een wielerevenement als de Ronde van de Westfriese Omringdijk. De dijk biedt veel prachtige vergezichten over het water en de weilanden. En dat is écht prachtig fietsen. Samen met onze vrijwilligers is er weer een prachtig evenement georganiseerd. Dat maakt mij heel trots!”

Grôte Daikboekel

De langste en populairste afstand voerde de deelnemers over de 126 km lange Omringdijk, langs onder andere de karakteristieke molens van Rustenburg, het weidse IJsselmeer en het Stoommachinemuseum in Medemblik. Deelnemers aan de kortere afstanden - 80 en 50 km - fietsten over een deel van de Omringdijk en maakten kennis met de typisch Westfriese cultuur in het binnen de dijk gelegen gebied.

Onderweg werden de deelnemers bij de diverse verzorgingsposten in de watten gelegd met heerlijke versnaperingen. De verzorging, het prachtige fietsweer en de gezelligheid onder de deelnemers, toeschouwers en vrijwilligers maakten het weer een geslaagd evenement.

Goede doel: KWF

Het goede doel van de Ronde van de Westfriese Omringdijk is KWF Kankerbestrijding. Al sinds 1949 bestrijdt KWF kanker. En met succes. Gelukkig is er in al die tijd veel veranderd. Kanker is steeds beter te genezen. Maar ondertussen krijgen ook steeds meer mensen met de ziekte te maken. Dat vraagt om een nieuwe kijk op kanker, en dus een nieuwe rol voor KWF. Zij bestrijden niet alleen deze ziekte maar zetten zich ook in voor een beter leven mét kanker. De deelnemers van de Ronde van de Westfriese Omringdijk hebben voor KWF Kankerbestrijding het bedrag van € 5.957,50 opgehaald.

De 12e editie van de Ronde van de Westfriese Omringdijk is zondag 2 juli 2023. Meer informatie: www.rondevandewestfrieseomringdijk.nl.

Vond je dit interessant?

Word wekelijks binnen 5 minuten bijgepraat
over het laatste nieuws uit Zaanstad

Wij verwerken jouw gegevens zoals omschreven in onze privacyverklaring

Afbeelding
Waar moet je op letten bij de aanschaf van een nieuwe keuken? Algemeen 15 aug, 11:40
Afbeelding
Nog tot en met zondag Smash Devil toernooi bij K.Z.T.V. Sport 15 aug, 09:15
Afbeelding
Schietincident in Koog aan de Zaan is nog een mysterie 112-nieuws 15 aug, 02:56
Afbeelding
Scooter met twee vrouwen hard tegen auto gereden in Zaandam 112-nieuws 15 aug, 00:48
Afbeelding
SVA meer dan overtuigend winnaar in de Koog Algemeen 14 aug, 17:30
Afbeelding
Grote brand in centrum Zaandam 112-nieuws 14 aug, 06:12
Afbeelding
‘Heeft u een kind gefeliciteerd met zijn vmbo-advies?’ Ode aan het VMBO 13 aug, 10:48
Afbeelding
Zaanbocht Run moet uitbundig zijn Sport 12 aug, 10:45
Afbeelding
Wie heeft er voorrang? Algemeen 12 aug, 10:00
Afbeelding
Gaslek bij pompstation Zaandam opgelost 112-nieuws 11 aug, 19:48
Afbeelding
Gaslek bij pompstation Vijfhoek 112-nieuws 11 aug, 19:16
Afbeelding
Autocoureur Sen Roodenburg uit Krommenie pakt in Assen podium Sport 11 aug, 09:16
Afbeelding
Oude natuurbad Wijdewormer wordt na 35 jaar weer bespeeld Sport 11 aug, 08:57
Digitale krant
Het laatste nieuws uit Zaanstad

Op Rodi Zaanstad volg je het laatste nieuws uit Zaanstad. Rodi Zaanstad informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Zaanstad

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Zaanstad in je mailbox.

Blijf net zoals 10.000 andere Nederlanders up-to-date Schrijf je in voor onze nieuwsbrief