Hans en Theo leiden je rond in het Fort bij Krommeniedijk

Algemeen
Rondleiding door het Fort bij Krommeniedijk.
Rondleiding door het Fort bij Krommeniedijk. (Foto: Ronald van Wijk)

KROMMENIEDIJK - De gidsen Hans en Theo van Landschap Noord-Holland weten (bijna) alles van het Fort bij Krommeniedijk geven zaterdag 16 juli een rondleiding met smeuïge anekdotes en bijzondere weetjes.

Fort bij Krommeniedijk is één van 46 forten van de Stelling van Amsterdam. Gebouwd tussen 1880 en 1914 en sinds 1996 UNESCO Werelderfgoed. Ontdek meer over de geschiedenis van dit fort, hoe de soldaten sliepen en hoe het ‘kiekeboe’ kanon werkte, en later een prachtig uitkijkpunt werd. De gidsen laten alles zien. De rondleiding is minder geschikt voor jonge kinderen.

De Stelling van Amsterdam

Heb je weleens een fort van de Stelling van Amsterdam van binnen bekeken? Wat was de aanleiding om de Stelling van Amsterdam te bouwen en wat betekende dat voor Amsterdam? Wil je graag meer weten wat er zich in de verschillende periodes in en rond het fort bij Krommeniedijk heeft afgespeeld en bijvoorbeeld weten wat “een kazemat” is? Kom dan de 16e juli langs.

Fort K’IJK ligt aan de rand van een uitgestrekt veenweidelandschap. Het fort is onder beheer van Landschap Noord-Holland en opengesteld voor publiek. Voor of na de rondleiding is het mogelijk ook een audiotour te volgen over de Stelling en de omliggende natuur en te genieten van een drankje en een hapje in de Theeschenkerij. 

Rondleiding: zaterdag 16 juli van 13.30 tot 14.45 uur. Locatie: Fort K’ijk, Lagendijk 22, Uitgeest.

Verdere informatie en reserveren: www.gaatumee.nl