Winkelactie Voedselbank Zaanstreek: ‘op een lege maag kun je niet leren’

Algemeen
Helpt u mee?
Helpt u mee? (Foto: aangeleverd)

ZAANSTREEK - De Voedselbank Zaanstreek houdt zaterdag 3 september een winkelactie met als thema ‘op een lege maag kun je niet leren’. 

De Zaanse voedselbank helpt wekelijks 280 kinderen. Bij het begin van het nieuwe schooljaar wordt een speciale actie voor deze doelgroep gehouden. De actie vindt plaats bij vijf Albert Heijn filialen. De winkels die meedoen zijn: AH XL Vermiljoenweg, AH Krommenie, AH ZMC, AH Oostzaan en AH Koog aan de Zaan. 

Het winkelend publiek vindt de vrijwilligers (herkenbaar aan de oranje hesjes) die van 10.00 uur tot 17.30 uur om hulp vragen in de vorm van wat extra boodschappen te doen in de winkelwagen. Om ze na het afrekenen vervolgens bij de vrijwilligers af te geven voor de actie.

De producten die de Voedselbank vraagt zijn: houdbare halfvolle melk, rijstwafels, ontbijtkoek zero, 100% pindakaas, halfvolle chocolademelk zonder toegevoegde suiker, krokante muesli naturel, mueslireep chocolade zero, partjes perzik, hele sperziebonen, volkorenmacaroni en zilvervliesrijst. De producten staan op een speciale display in de winkel.

Deze actie is onderdeel van een landelijke actie van de Zaans/Belgische grootgrutter. De actie loopt van maandag 29 augustus tot en met zondag 4 september.