Buurtcentrum De Vuister trapt vrijdag seizoen af met Seniorenmarkt

Algemeen
Mobiel blijven als je jaartjes gaan tellen.
Mobiel blijven als je jaartjes gaan tellen. (Foto: aangeleverd)

KOOG AAN DE ZAAN – Met de Seniorenmarkt op vrijdag 2 september trapt buurtcentrum De Vuister, Molenwerf 44 het nieuwe activiteitenseizoen af.

De informatiemarkt wordt voor de vierde keer gehouden. Tussen 13.00 en 17.00 uur presenteren zo’n dertig organisaties zich met stands en workshops op het gebied van wonen, welzijn, zorg, gezondheid, cultuur en plezier.

“We gaan voor een zo veelzijdig mogelijk aanbod. Van nuttige informatie zoals de Easysteppers - tussentreden voor de trap waardoor je met halve treden veilig op en af kunt lopen – tot een ‘zorgrobot’. Domotica (huisautomatisering waardoor je met toepassing van elektronica het leven ‘makkelijker’ kunt maken zodat ouderen of mensen met een handicap langer zelfredzaam kunnen blijven). De robot geeft bijvoorbeeld een melding om medicijnen in te nemen. Er zijn ook stands waar informatie wordt gegeven over valpreventie, hoe je voorkomt dat je slachtoffer wordt van babbeltrucs, de wijkverpleging is present tot en met een notaris en uitvaartverzorger. Je kunt kennis maken met scootmobielen en horen wat Het Buitenhuis kan betekenen om mantelzorgers tijdelijk te ontlasten”, licht bestuurslid Ada Wechgelaar toe.

Zo zijn er hapjes gemaakt door vrijwilligers van de Vuister, er is chocolade te koop van de Euforij, prijzen te winnen bij het Rad van Avontuur en zorgt een pianist op wielen voor het entertainment.

Deelnemers

De deelnemers zijn deze keer: Filmtheater de Fabriek, Het Buitenhuis (eigentijdse respijtzorg), Zaannotarissen, Hospice de Schelp, Move en Cure, Zwembad de Zaangolf, Medipoint (zorgmiddelen), Verweij Voetcentraal, Alzheimer Nederland, afd. Zaanstreek-Waterland, Zaantheater (Samen Uit), De Luisterlijn Zaandam, Uitvaartvereniging Associatie & IJmond, Verhoef Woningaanpassing, Buro Mukro, Project Doortrappen, SVP Senioren Vakantie Plan, Diabetesvereniging Nederland, EHBO, Ledenvereniging Espria, Generatiethuis, Project Levenskunst, gezond ouder worden in je eigen wijk, stichting SALT, Ester Valkenberg (geriatrisch fysiotherapeut), Projectontwikkelaar Sens real estate, Parteon, Sociaal Wijk Team, Aanjaagteam Zaanstad, Vrijwillige Ouderen Adviseurs, Historisch Zaandam, Agenda Zaanstreek, Enocent Easysteppers, KBO, De Vuister activiteiten, Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland, Evean wijkverpleging, Alliantie Financieel Veilig Ouder Worden, De Biep (informatiepunt digitale overheid), Humanitas, afdeling Zaanstreek, ZONH (palliatieve zorg), Autovink (45 km auto’s) en Iris Artwork.

Wethouder Harry van der Laan (POV) opent de Seniorenmarkt.