Burendag in Wormerveer-zuid

Algemeen
Het voortkabbelende lieve leventje van de eenden wordt even minder tijdens de Burendag. Het Wilhelminapark is de centrale locatie met diverse activiteiten.
Het voortkabbelende lieve leventje van de eenden wordt even minder tijdens de Burendag. Het Wilhelminapark is de centrale locatie met diverse activiteiten. (Foto: Dirk Karten)

WORMERVEER - De Werkgroep Wormerveer Sociaal houdt op zaterdag 24 september in Wormerveer-zuid de Burendag. Tussen 13.00 en 16.00 uur kunnen bewoners van uit de wijk en andere belangstellenden terecht op vijf locaties om hun buren te ontmoeten bij leuke en interessante activiteiten.

De locaties zijn d’ Acht Staten, School De Mei, de Doopsgezinde Vermaning, VEG Wormerveer en het Wilhelminapark. Het Wilhelminapark wordt op 24 september in de loop van de middag dé ontmoetingsplek, waar informatiestands zijn, muziek te horen is en de inwendige mens niet vergeten wordt. De opzet is een vrolijke route. Iedereen kan op deze Burendag kennis maken met bruisende plekken in de wijk, waar je kunt ontspannen, muziek luisteren en maken dansen en sporten. Op de locaties is een hapje en/of drankje verkrijgbaar; in het Wilhelminapark staan foodtrucs en er zijn optredens.

Locaties

Meer informatie over de locaties: De Wormerveerse Vermaning: Tentoonstelling ‘Ode aan 60 jaar Molukse Wijk in Wormerveer’, OBS De Mei: Sport en Spel, een gezonde verrassing maken, D’ Acht Staten: Open huis met springkussen, lekkers en bewegingsactiviteiten voor jong en oud, Vrije Evangelische Gemeente Wormerveer: toegankelijk voor wie een moment van bezinning zoekt. 

Activiteiten

Het Wilhelminapark is de centrale locatie met diverse activiteiten. Om wat te noemen: foodtrucs; Gran Tangi met heerlijke Surinaamse hapjes, koekjes, drankjes; natuureducatie voor de jeugd; informatie over duurzaamheid; ontspanning tijdens een stoelmassage; optredens van onder meer: Kung Fu School Xin, YiYogastudio AstaYoga, Arabische muziek afgewisseld met zang van Richard Grand; eindact: Wormerveer Drum & Dans door dansschool Jami Square en Jeroen Booy

De Werkgroep Wormerveer Sociaal nodigt iedereen die zijn buurt/wijk een warm hart toedraagt en de medebewoners beter wil leren kennen uit om naar een of meer locaties te komen.