Hij komt, hij komt! (maar heeft wel de hulp van Zaankanters nodig om zijn verjaardag te kunnen vieren...
Hij komt, hij komt! (maar heeft wel de hulp van Zaankanters nodig om zijn verjaardag te kunnen vieren... (Foto: Dirk Karten)

Donateurs, hulppieten én pepernoten-inpakkers gezocht

Algemeen

ZAANDAM - Na de eerste goede regendag kunnen we er niet meer omheen: de herfst is in aantocht. En daarmee ook een heel ander fenomeen: Sinterklaas! Over een paar maanden zingen we weer voluit ‘Sinterklaas kapoentje, gooi wat in mijn schoentje’. En dat zal de Goedheiligman voor de kinderen in Zaandam zeker doen, mits hij wel een beetje hulp krijgt bij het organiseren. Gelukkig heeft hij hulpjes die nu al aan de slag voor hem gaan in de vorm van de vrijwilligers bij de stichting Sinterklaascomité Zaanstad. Die vragen nu om een heel klein beetje van uw steun in de komende collectieweek.

Help je ook mee met inpakken van de 1.254.568 pepernoten?

De naam van de stichting zal wellicht niet gelijk een bel doen rinkelen, maar het grote Sinterklaasfeest dat ze vorig jaar op de Burcht hielden waarschijnlijk des te meer. Het werd, ondanks de corona maatregelen die toen van kracht waren, een supergroot feest. Dat werd voorheen ook op het Burgemeester Ter Laanplantsoen (bij de Paaskerk) in Zaandam gevierd.


De stichting Sinterklaascomité Zaanstad zoekt hulp om deze geweldige ‘doelgroep’ straks een grootfeest aan te kunnen bieden. 

Gratis feest

Doel van de stichting is helder: een groot, gratis toegankelijk Sinterklaasfeest vieren voor iedereen (jong en oud) in én rondom Zaandam Zuid. “Dat kunnen we alleen door de vrijwillige inzet van onze deelnemers en de financiële steun van sponsoren en Zaankanters die een donatie doen”, aldus voorzitter René de Reus.

“Om dit jaar weer een grandioos Sinterklaasfeest te kunnen vieren op de Burcht, is er simpelweg weer geld nodig. En dat hebben we helaas niet. Daarom vragen wij de bewoners van Zaandam om, een éénmalige donatie. Elke bijdrage helpt ons het mogelijk te maken in november een groot kinderfeest te kunnen vieren.”

Ieder kind krijgt wat lekkers

Wij waren er vorig jaar als redactie bij en kunnen volmondig beamen: elk kind krijgt gegarandeerd wat lekkers en kan meezingen en meespringen in de feesttent. Dat kan ook op de grote springkussens en op de foto vastgelegd in de Magic Globe.

De collectant gemist? Geen nood, het is ook mogelijk een bijdrage te storten op banknummer: NL30ABNA0429821182 t.n.v. Stichting Sinterklaascomité Zaanstad o.v.v. gift Sinterklaasfeest 2022. Of ga naar www.sintinzaanstad.nl en gebruik de knop ‘doneer’.

Vrijwilligers gezocht

Hoeveel Pieten Sinterklaas straks ook meeneemt, het Grote Sinterklaasfeest kan niet bestaan zonder de hulp van Zaanse vrijwilligers. De stichting zoekt dan ook nog mensen die mee willen helpen om er een grandioos feest van te kunnen maken. Te denken valt aan een rol als (hulp) Piet, meehelpen met collecteren, het verspreider van de bewonersbrief, inpakken van pepernoten of allerhande hulp achter de schermen. 

Meehelpen? Leuk en dank namen de kinderen! Neem dan contact op met het Sinterklaas Comité Zaanstad: info@sintinzaanstad.nl

De stichting Sinterklaascomité Zaanstad zoekt hulp om deze geweldige 'doelgroep' straks een grootfeest aan te kunnen bieden.
Vorig jaar was het één groot Sinterklaasfeest op de Burcht.

Vond je dit interessant?

Word wekelijks binnen 5 minuten bijgepraat
over het laatste nieuws uit Zaanstad

Wij verwerken jouw gegevens zoals omschreven in onze privacyverklaring

Afbeelding
‘Je kunt van vapen ‘popcornlongen’ krijgen, slecht gebit én verhoogde kans op kanker’ Algemeen 1 dec, 09:04
Afbeelding
Zaanstad biedt gratis overstapservice voor energie Algemeen 1 dec, 08:56
Afbeelding
Verdacht pakketje in Zaandam, EOD ingezet 112-nieuws 1 dec, 08:56
Afbeelding
‘Gebruik LinkedIn, geen TikTok’ Sport 30 nov, 15:42
Afbeelding
Nieuw in hartje Krommenie: The Labels Fashion Winkelen 30 nov, 15:12
Afbeelding
Concert COVZ in sfeer en geest van Adventtijd Uitgaan 30 nov, 13:19
Afbeelding
Automobilist aangehouden na crash in Assendelft 112-nieuws 30 nov, 12:19
Afbeelding
‘Dingen maken zit in mijn genen’ Uitgaan 30 nov, 09:29
Afbeelding
Dubbelconcert in Groote Weiver Uitgaan 30 nov, 09:24
Afbeelding
Meezingen met grote hits van Clouseau op vrijdag bij Babbels Live Festival Uitgaan 29 nov, 13:47
Afbeelding
Keltisch winter- en kerstconcert in Zuidervermaning Uitgaan 29 nov, 13:43
Afbeelding
Nieuw systeem sociale huur per januari 2023: zo werkt het Huis 29 nov, 11:51
Afbeelding
Virgil van Dijk, de rots in de branding van Oranje Oranje 29 nov, 11:00
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Zaanstad

Op Rodi Zaanstad volg je het laatste nieuws uit Zaanstad. Rodi Zaanstad informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Zaanstad

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Zaanstad in je mailbox.

Blijf net zoals 10.000 andere Nederlanders up-to-date Schrijf je in voor onze nieuwsbrief