Donateurs, hulppieten én pepernoten-inpakkers gezocht

Algemeen
Hij komt, hij komt! (maar heeft wel de hulp van Zaankanters nodig om zijn verjaardag te kunnen vieren...
Hij komt, hij komt! (maar heeft wel de hulp van Zaankanters nodig om zijn verjaardag te kunnen vieren... (Foto: Dirk Karten)

ZAANDAM - Na de eerste goede regendag kunnen we er niet meer omheen: de herfst is in aantocht. En daarmee ook een heel ander fenomeen: Sinterklaas! Over een paar maanden zingen we weer voluit ‘Sinterklaas kapoentje, gooi wat in mijn schoentje’. En dat zal de Goedheiligman voor de kinderen in Zaandam zeker doen, mits hij wel een beetje hulp krijgt bij het organiseren. Gelukkig heeft hij hulpjes die nu al aan de slag voor hem gaan in de vorm van de vrijwilligers bij de stichting Sinterklaascomité Zaanstad. Die vragen nu om een heel klein beetje van uw steun in de komende collectieweek.

Help je ook mee met inpakken van de 1.254.568 pepernoten?

De naam van de stichting zal wellicht niet gelijk een bel doen rinkelen, maar het grote Sinterklaasfeest dat ze vorig jaar op de Burcht hielden waarschijnlijk des te meer. Het werd, ondanks de corona maatregelen die toen van kracht waren, een supergroot feest. Dat werd voorheen ook op het Burgemeester Ter Laanplantsoen (bij de Paaskerk) in Zaandam gevierd.


De stichting Sinterklaascomité Zaanstad zoekt hulp om deze geweldige ‘doelgroep’ straks een grootfeest aan te kunnen bieden. 

Gratis feest

Doel van de stichting is helder: een groot, gratis toegankelijk Sinterklaasfeest vieren voor iedereen (jong en oud) in én rondom Zaandam Zuid. “Dat kunnen we alleen door de vrijwillige inzet van onze deelnemers en de financiële steun van sponsoren en Zaankanters die een donatie doen”, aldus voorzitter René de Reus.

“Om dit jaar weer een grandioos Sinterklaasfeest te kunnen vieren op de Burcht, is er simpelweg weer geld nodig. En dat hebben we helaas niet. Daarom vragen wij de bewoners van Zaandam om, een éénmalige donatie. Elke bijdrage helpt ons het mogelijk te maken in november een groot kinderfeest te kunnen vieren.”

Ieder kind krijgt wat lekkers

Wij waren er vorig jaar als redactie bij en kunnen volmondig beamen: elk kind krijgt gegarandeerd wat lekkers en kan meezingen en meespringen in de feesttent. Dat kan ook op de grote springkussens en op de foto vastgelegd in de Magic Globe.

De collectant gemist? Geen nood, het is ook mogelijk een bijdrage te storten op banknummer: NL30ABNA0429821182 t.n.v. Stichting Sinterklaascomité Zaanstad o.v.v. gift Sinterklaasfeest 2022. Of ga naar www.sintinzaanstad.nl en gebruik de knop ‘doneer’.

Vrijwilligers gezocht

Hoeveel Pieten Sinterklaas straks ook meeneemt, het Grote Sinterklaasfeest kan niet bestaan zonder de hulp van Zaanse vrijwilligers. De stichting zoekt dan ook nog mensen die mee willen helpen om er een grandioos feest van te kunnen maken. Te denken valt aan een rol als (hulp) Piet, meehelpen met collecteren, het verspreider van de bewonersbrief, inpakken van pepernoten of allerhande hulp achter de schermen. 

Meehelpen? Leuk en dank namen de kinderen! Neem dan contact op met het Sinterklaas Comité Zaanstad: info@sintinzaanstad.nl

De stichting Sinterklaascomité Zaanstad zoekt hulp om deze geweldige 'doelgroep' straks een grootfeest aan te kunnen bieden.
Vorig jaar was het één groot Sinterklaasfeest op de Burcht.