Lezing over parapsychologie en paranormale verschijnselen

Algemeen
Bij de lezing komt ook healing ter sprake. Handoplegging in de vorm van magnetiseren is daar een onderdeel van.
Bij de lezing komt ook healing ter sprake. Handoplegging in de vorm van magnetiseren is daar een onderdeel van. (Foto: Elia Pellegrini)

KOOG AAN DE ZAAN - Parapsycholoog Richard Krebber is maandag 10 oktober te gast als spreker bij de vereniging Parapsychologie Zaanstreek-Waterland. Hij is bekend van het programma Het Zesde Zintuig waarbij hij de deelnemers begeleidde. 

Bedoeling van de bijeenkomst is met dit onderwerp tot verdieping te komen. Wat is parapsychologie? Hoe verhoudt het zich tot de psychologie? Wat zijn de onderzoeksterreinen en wat zijn de recente ontwikkelingen binnen deze terreinen? “Het moet in feite de kerstboom zijn waarin de thema’s in opgehangen kunnen worden”, licht de organisatie de opzet toe.

Ervaringen 

Bij de lezing zullen ervaringen als telepathie, helderziendheid, psychokinese, precognitie en healing de revue passeren. Verder wordt besproken op welke wijze de parapsychologie een positieve bijdrage kan leveren in de psychologie en geneeskunde. 

Richard Krebber (1956) studeerde parapsychologie bij prof. Henri van Praag in Zwitserland. Daarvóór volgde hij een paramedische opleiding, specialiseerde zich in de Cytologie (’celkunde’) en verrichte hij onderzoekswerk op het gebied van de histopathologie, immunologie, ontwikkelingsneurologie en moleculaire biologie. In 1991 haalde hij zijn Masters Degree (M.A.) in de parapsychologie. Hij was van 1992 tot 2004 directeur van de stichting Platform Paranormaal Contact. Hij publiceerde talrijke artikelen over parapsychologische onderwerpen en schreef ‘Spookhuizen en Geestverschijningen, de ware verhalen van uw buren’ en ‘Spirituele Gekkies’.

Plaats van samenkomst is het WZ gebouw, Pinkstraat 14. Aanvang 20.00 uur tot circa 22.00 uur. Zaal is om 19.30 uur open. Voor leden gratis, niet-leden 10 euro. Graag van te voren aanmelden. Meer informatie www.parapsychologiezaanstreek.nl.