Pand aan Mosakker gesloten voor zes maanden

Algemeen
De bewoner had blijkbaar erg groene vingers getuige de weelderige natuur aan de buitenkant.
De bewoner had blijkbaar erg groene vingers getuige de weelderige natuur aan de buitenkant. (Foto: aangeleverd)

KOOG AAN DE ZAAN - Afgelopen woensdag is een woning aan de Mosakker in Koog aan de Zaan gesloten voor de duur van zes maanden. Bij een controle door de gemeente en de politie werd daar eerder dit jaar een in werking zijnde hennepkwekerij met 294 planten aangetroffen.

Bijna 300 hennepplanten in woning 

Na een melding over wateroverlast werd het huis bekeken. Ter plaatse werd waargenomen dat er water vanaf de zolder over de ramen van de eerste verdieping naar beneden liep. Hierop is het onderzoek in de woning gestart.

Op de zolder was een professionele in werking zijnde hennepkwekerij. In de kweekruimte zijn 294 hennepplanten aangetroffen. De kweekruimte was voorzien van 23 assimilatielampen (600W) en 23 transformatoren en 22 jerrycans groeimiddelen. Verder was de kweekruimte voorzien van een afzuiginstallatie met een slakkenhuis, een koolstoffilter en een OptiClimate. In de kweekruimte waren 10 ventilatoren aanwezig. 

De kwekerij werd voorzien van water middels een water- irrigatiesysteem. Al deze spullen zijn in beslag genomen en op last van de Officier van Justitie vernietigd. Door een inspecteur van de netwerkbeheerder werd bovendien geconstateerd dat de stroomvoorziening ten behoeve van de hennepkwekerij illegaal werd afgenomen.