Op naar gezonde en vitale medewerkers

Algemeen
De eerste fietsen zijn aan zes bedrijven uitgeleverd.
De eerste fietsen zijn aan zes bedrijven uitgeleverd. (Foto: Rodi Media/KK)

ZAANDAM - Ondanks het sombere weer en iets vertraagde aankomst van de Zaanferry maandagochtend toch louter opgewekte gezichten in de Forbo Floating zaal van het Zaantheater. Een flinke ploeg was samengekomen voor de Kick Off van de Fiets Fun E-bike Probeeractie. Het startschot werd gegeven door wethouder Gerard Slegers met bereikbaarheid & mobiliteit onder zijn beheer.

Terwijl de gasten binnendruppelden in het gastvrije Zaantheater stak de Zaanferry in haar laatste vaarweek met haar lading van wal in Amsterdam. Aan boord twaalf E-bikes en twee Speed pedelecs. Aan de kade van het Zaantheater luisterden de werkgevers en werknemers van deelnemende organisaties, initiatiefnemers Green Business Club Zaanstad en Breikers plus betrokken bestuurders naar de uiteenzetting van de wethouder. Deelnemers aan deze e-bike actie zijn Zaantheater, ING, Omgevingsdienst nzkg, gemeente Zaanstad, Norit BV en Vercom Internationaal.

Deze Probeeractie is een landelijke stimulans voor het woon-werkverkeer met *e-bike waarvan het startschot in Zaanstad is gegeven (*tevens keuze uit Speed pedelec en e-bakfiets). De duur van de actie bedraagt per organisatie drie maanden (oktober, november, december).

Initiatiefnemers: GBC Zaanstad en Breikers staat voor ogen om gezonde en vitale medewerkers te laten ontstaan. ‘Dat wil iedereen’ bevestigde Slegers. ‘Met deze Probeeractie inspireren én activeren we medewerkers om vaker de fiets te pakken zodat zij ‘panklaar’ de voordelen van elektrisch fietsen kunnen beleven. De actie biedt volledige ondersteuning, een online reserveringssysteem en effectmeting via een gebruikersenquêtes. Alle zorg wordt uit handen genomen en meedoen is supermakkelijk.’

Starten kan overigens ieder moment. Organisaties kunnen zich aanmelden om drie maanden lang kosteloos deel te nemen aan de E-Bike probeeractie.

Wethouder Slegers als fietsbeheerder