Dieren én hun baasje in het zonnetje

Algemeen
Afbeelding
(Foto: Debbie Copier en haar rode kater TinTin. )

ZAANSTREEK - Dat Zaankanters een groot hart hebben voor hun huisdieren blijkt wel uit de grote stroom inzendingen die we ontvingen op de Dierendag prijsvraag ‘zet jezelf en je huisdier op de foto’. Hierbij de mooiste foto’s. 


Lina uit Roemenië is de allerliefste schat die de familie Neve uit Assendelft in 2016 heeft gered van een vreselijk leven op de straten van Roemenië. ‘Wat er met haar gebeurd is weten wij nog steeds niet, kon ze maar praten ....’


De kat van Max Carper vraagt aandacht...


Lammetjesliefde, ingestuurd door Petra Klopper.


Marjon geniet van het gezelschap van ara Bobby en bulldog Lizzy. 


Klein - tikje wazig, maar is dat niet altijd het geval bij ...geluk in je hand, een foto van Judith van Biljouw-Aarden.


Ralf Albers en zijn hond zonder hoogtevrees.


Ssssst, baasje slaapt. Jan Vosman en hond Layka.


Floortje Gras bij één van haar ratjes: Kimora.


Een de winnende foto: Debbie Copier en de rode kater TinTin. 

Debbie copier: winnares zak dierensnoepgoed

De zak dierensnoep gaat naar... Debbie Copier! Gefeliciteerd. We sturen u een persoonlijk bericht over de gewonnen prijs. 

Debbie Copier heeft drie allerliefste hulphuisdieren die haar helpen haar verstandelijke beperkingen te accepteren en mezelf door te ontwikkelen. Haar rode kater heet TinTin en is een hele zorgzame kat die ook duidelijk kan laten weten wanneer hij je niet moet. 

“Hij helpt mij heel erg om op mijn gemoedstoestand te letten en komt bij me liggen en om aandacht vragen wanneer ik overprikkeld en overstuur ben zodat ik afleiding heb en mezelf met zijn hulp uit die negatieve sleur kan helpen. TinTin begroet mij altijd net zo vrolijk als een hond wanneer ik thuis kom van het vrijwilligerswerk, bezoek aan een familielid of boodschappen doen. Hij was ooit een felle huistijger, maar hier is hij helemaal gelukkig en thuis. TinTin is voor mij onvervangbaar. Ik heb veel dieren gehad met wie ik een sterke band had maar de band die ik heb met deze kat heb is gewoon speciaal”, licht Debbie toe.

Daarnaast heeft ze nog de cavia’s Tenzin en Bumi. Het duo is vernoemd naar de broers uit één van haar favoriete series Legend of Korra. 

“Soms laat ik TinTin bij de cavia’s in de ren onder toezicht. Dan zoeken ze elkaar meteen op. Het eerste wat Tenzin doet een kusje geven op TinTin zijn neus. Dan geeft Tintin een kusje gterug op de kattenmanier. Het is een zegening dat ik zulke lieve dieren heb en dat er ook nog eens een bijzondere vriendschap is ontstaan tussen huisdieren die in het wild elkaars vijanden zouden zijn.”

Rest ons nog iedereen te bedanken die meedeed. Houd www.rodi.nl/zaanstad in de gaten voor meer van dit soort acties. Tip: abonneer je gratis op onze nieuwsbrief: www.rodi.nl/zaanstad/nieuwsbrief/aanmelden Dan blijft je automatisch op de hoogte van het Zaanse nieuws en dit soort acties.  

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding