Zaandam vrijdag en zaterdag in de ban van Living Statue Festival

Uitgaan
Net echt!
Net echt! (Foto: aangeleverd)

ZAANDAM - Zaandam stroomt op vrijdag 7 en zaterdag 8 over van mooie, leuke, ontroerende, spectaculaire en prachtige levende standbeelden. Op initiatief van het Stadshart Zaandam  wordt dan het Living Statue Festival gehouden. Nationale en internationale levende standbeelden zijn te bewonderen tijdens het Zaandamse Leven(de) Beelden festival.

Levende standbeelden veroveren Stadshart Zaandam

Het belooft druk te worden want vanaf het begin van het festival in Arnhem, waar het festival dertien jaar heeft plaatsgevonden, heeft het event een gigantische aantrekkingskracht. Elke festivaleditie weer vergapen zich meer dan 200.000 bezoekers aan bijna 200 prachtige kunstzinnige, ontroerende en/of grappige living statues. Voor de kunstvorm zelf is de impact van het festival enorm.

Vrijdag opening

Op vrijdag 7 oktober begint het van 19.30 tot 22.30 uur met Statues by night/Meet the Champions. Dit is dé spetterende opening van het festival. Een keur aan wereldkampioenen maakt speciaal voor de gelegenheid haar opwachting. Je wordt getrakteerd op een overweldigend mooi en innovatief optreden van een stoet aan levende beelden in de donkere avond. De deelnemers laten hun succesvolle en prijswinnende creatie op theatrale wijze laten zien. Via een vooraf vastgestelde route wandel je door Zaandam Centrum en vergaap je je aan de meest magnifieke en vreemde creaties. Statues by Night is betoverend, verrassend en zet de veelbelovende toon voor de rest van de festivalweekends aldus de organisatie.

Zaterdag: profs & kids

Zaterdag 8 oktober komen de profs en kinderen (Zaanse beelden) in actie tussen 13.00 en 17.00 uur. Op deze dag van het evenement krijgt aanstormend talent alle ruimte om het podium op straat te veroveren. Zowel de jeugd die niet eerder in aanraking is geweest met theater als de inmiddels fanatieke uitdagers van de oudere garde, wordt de kans geboden hun kunsten te vertonen.Echte bekende Zaanse beelden worden verbeeld door (inter)nationale professionals. Deze dag staat daarmee in het teken van de onmisbare overdracht van kennis, expertise en enthousiasme.

Zie ook www.worldlivingstatues.nl

Uitdagende poses.
Betoverend mooi.
Schitterende 'schoonschaatsers'