Rust boven Zaanstad-Noord door onderhoud Polderbaan

Algemeen
Ondanks dat het kabinet zegt dat Schiphol mag groeien, wil Zaanstad in ieder geval tot 2023 geen groei van Schiphol.
Ondanks dat het kabinet zegt dat Schiphol mag groeien, wil Zaanstad in ieder geval tot 2023 geen groei van Schiphol. (Foto: Dirk Karten)

ZAANSTREEK - Vijf dagen (relatieve) rust voor de bewoners van Wormerveer en Zaandijk: van maandag 10 tot en met vrijdag 14 oktober zijn er onderhoudswerkzaamheden aan de Polderbaan. Tijdens het baanonderhoud is de start- en landingsbaan niet beschikbaar voor vliegverkeer laat Schiphol weten. 

Of het feitelijk veel meer rust boven onze hoofden zal opleveren kun je ook gelijk weer betwijfelen. Want door de werkzaamheden zijn met name de Zwanenburgbaan en de Buitenveldertbaan overdag meer in gebruik voor startende en landende vliegtuigen. In de nacht maakt het vliegverkeer gebruik van de Zwanenburgbaan. De Schiphol-Oostbaan wordt op deze vijf dagen mogelijk ingezet als tweede landingsbaan.

Op de Zwanenburgbaan (noord) landen vliegtuigen die vanuit het noorden komen en ook over Wormerveer een bocht naar het zuiden maken. Dan zetten ze de daling in bij Krommenie en Assendelft, om over Halfweg en Zwanenburg te landen op Schiphol. 

Zie www.schiphol.nl voor de vliegroutes. Word je gek van de vliegtuigherrie? Maak dan een melding op: https://vliegherrie.nl/ En het éénjarig bestaan van dit platform zijn er al 169.785 openbare meldingen van vliegtuigoverlast gemaakt.

Vliegen is geweldig als je ergens snel moet zijn, zorgt voor veel werkgelegenheid in onze regio maar geeft ook veel geluidsoverlast in de Zaanstreek.